Uitstroom van Grayscale Ethereum ETF overschrijdt $2 miljard

De in de Verenigde Staten gevestigde spot Ether exchange-traded funds (ETF’s) zagen op 2 augustus aanzienlijke bewegingen, met uitstroom uit de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) die $2,1 miljard bereikte.

Volgens gegevens van SoSoValue bedroeg de totale netto-uitstroom uit spot Ether (ETH) ETF’s meer dan $54 miljoen op 2 augustus. Een aanzienlijk deel van de uitstroom kwam van ETHE, die een netto-uitstroom van meer dan $61 miljoen op één dag zag.

De Grayscale’s Ethereum Trust ETF ziet meer uitstroom

ETHE is sinds 2017 een prominente speler op de markt en biedt beleggers blootstelling aan Ethereum zonder dat ze de cryptocurrency direct hoeven te kopen en op te slaan.

Bron: SoSoValue

Hoewel ETHE aanzienlijke uitstroom kende, vertonen andere spot Ether ETF’s verschillende trends. De Grayscale Ethereum Mini Trust ETF (ETH) rapporteerde geen uitstroom en handhaafde zijn huidige netto-instroom van $201 miljoen.

Het Fidelity Ethereum Fund (FETH) registreerde gisteren de meest significante netto-instroom, met meer dan $6 miljoen toegevoegd. Deze instroom van kapitaal brengt de totale netto-instroom van FETH op $297 miljoen.

Evenzo zag de Franklin Ethereum ETF (EZET) ook positieve instromen, met een netto-instroom van iets meer dan $1 miljoen op één dag, wat de cumulatieve netto-instroom op $30,6 miljoen brengt.

Algemene dynamiek

Op het moment van publicatie op 3 augustus is de totale nettovermogenswaarde van spot Ether ETF’s $8,3 miljard. De ETF-nettovermogensratio, die de marktwaarde van Ether in de ETF’s vergelijkt met de totale marktwaarde van ETH, bedraagt momenteel 2,29%.

De cumulatieve netto-uitstroom uit spot Ether ETF’s heeft sinds hun marktdebuut op 23 juli $511 miljoen bereikt.

Ondertussen waren de dagelijkse netto-instroom naar spot Ether ETF’s op 1 augustus positief. De ETF’s noteerden een netto-instroom van $26,7 miljoen, geleid door een instroom van $89,6 miljoen in BlackRock’s iShares Ethereum Trust (ETHA).

ETH wordt op het moment van publicatie verhandeld voor $2.987, wat ongeveer 5,71% is gedaald sinds de lancering van de ETF’s.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!