Er zal komende maanden “groot geld” in spot Bitcoin en Ethereum ETF’s stromen, aldus Bitwise-CIO

De chief investment officer (CIO) van Bitwise Asset Management, Matt Hougan, heeft in een nieuw interview op The Wolf of All Streets-podcast aangegeven dat er de komende maanden “groot geld” de cryptomarkt zal betreden.

Hougan gaf aan dat spot Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) de komende maanden waarschijnlijk een enorme instroom zullen registreren. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat mensen het derde en vierde kwartaal in de gaten moeten houden als het om deze ETF’s gaat. We zagen de Bitcoin ETF in januari uit de startblokken schieten, we zagen de stromen iets vertragen in het tweede kwartaal, hoewel ze nog steeds binnenkomen, en we zagen de lancering van de Ethereum ETF. Maar ik denk dat het grote verhaal in de tweede helft van het jaar is dat we de stromen opnieuw zullen zien versnellen.”

Volgens de Bitwise CIO zullen Wall Street-giganten als Morgan Stanley, Wells Fargo, Merrill Lynch en UBS naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar en in het vierde kwartaal van 2024 gaan investeren in de spot crypto ETF’s. Hij vervolgde met:

“Dat gaat biljoenen dollars aan activa ontsluiten die deze ruimte binnenkomen. Ik denk dat het een groot ding gaat worden.”

Hougan gaf tevens aan dat hoewel particuliere beleggers hun geld in Bitcoin en Ethereum ETF’s konden stoppen zodra ze waren goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), institutionele spelers zoals Wall Street-banken de neiging hebben een langer proces te doorlopen voordat ze kunnen beginnen met beleggen. Hij sloot af met:

“Deze adviseurs of vermogensbeheerders die voor grote platforms als Morgan Stanley werken, kunnen ze pas kopen als Morgan Stanley de ETF zelf groen licht geeft. Er zijn ongeveer twee sleutels die moeten worden ingeschakeld: één bij de SEC, één bij Morgan Stanley.

En het punt is: dit is het grootste deel van het geld. Dus misschien heeft 30% van de markt vandaag de dag toegang tot deze ETF’s. Ze zijn nu al de meest succesvolle ETF-lancering aller tijden, maar de overige 70% komt online. En het komt relatief snel online, is mijn beste gok.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!