Bitcoin daling zet zich voort – Waar ligt de bodem?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Gisteravond werd het rentebeleid van de FED in Amerika bekendgemaakt en traditioneel daaropvolgend was de speech van Jerome Powell. Beiden leverden geen verrassingen op. De rentes bleven gelijk (5.25-5.50%) en ook Powell bleef bij zijn verhaal, wat al langer bij de markt bekend was. Daardoor ook geen onverwachte koersfluctuaties. Bitcoin was vóór gisteravond lokaal ook al omlaag aan het trenden en zette na deze events rustig de trend voort. Verder zijn we natuurlijk een nieuwe maand gestart en hebben we dus een maandelijkse candle close achter de rug. Dat gaan we vandaag uitgebreid bespreken. Pak er rustig een bakkie pleur bij en lees snel verder!

Maandgrafiek

Uitstekende maandelijkse candle close! We zijn groen gesloten, hebben de key low op $56.505 opgehaald én vastgehouden en de highs staan momenteel open. Het hoge tijdsframe liquiditeitsplaatje wijst dus omhoog. Er zijn geen divergences zichtbaar, dus (vooralsnog) geen signalen van een potentiële top. Het belangrijkste om de komende tijd te doen is de $56.505 vast te houden. Wat mij betreft liggen we nog altijd keurig op schema voor een beweging richting de honderdduuzend dollar.

Weekgrafiek

Ook de weekgrafiek ondersteunt het bullishe idee. De lows zijn opgehaald én we hebben een wekelijkse RSI reset gezien (terugtest van het 50 RSI level). Dit is doorgaans een vrij krachtige combinatie. Het is nooit garantie en dus moet je altijd risicomanagement hanteren. Maar het is wel een vrij grote waarschijnlijkheid dat we hogere prijzen gaan zien de komende tijd. $59.111 tot $56.505 blijft een key prijsgebied om vast te houden. Daar onder zakken zou een sterk signaal zijn dat we rekening moeten gaan houden met veel meer downside.

Daggrafiek

We hebben momenteel een dagelijkse RSI reset te pakken, maar lijken nog niet de bodem te hebben gezien. Ik verwacht op z’n minst nog één kleine beweging omlaag richting de lows en tevens wekelijkse fair value gap (blauwe zone) op $63.378-$61.387. Ergens in dat prijsgebied zouden we kunnen gaan uitbodemen. Daar ga ik kijken naar long posities. Mochten we geen sterkte zien kijk ik nog één niveau lager op $59.000-$60.000 ongeveer. In beide situaties kijk ik naar nieuwe all time highs voor Bitcoin. Ik ben namelijk bullish tot het tegendeel wordt bewezen.

Conclusie

Kortom, hoewel het er lokaal echt niet zo sterk uit ziet ziet het er long term nog altijd fantastisch uit. We zijn rustig aan het rangen tussen $74.000 en $56.500 en hebben nog altijd geen kant gekozen. Ook geen reden om echt bearish te zijn dus op dit moment. Mijn verwachting is nog steeds dat we vroeg of laat $74.000 en hoger gaan opzoeken. Time will tell. Fijne dag gewenst!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!