Gesloten meeting tussen Ripple en de SEC opnieuw geannuleerd

In een verrassende ontwikkeling is de langverwachte gesloten meeting tussen Ripple en de SEC opnieuw afgeblazen. Deze nieuwe annulering heeft dan ook twijfels doen rijzen over eventuele substantiële vooruitgang in de langdurige rechtszaak tussen de twee partijen.

Opnieuw geannuleerd, maar wat is de reden?

De bijeenkomst, die op grote schaal werd gevolgd door crypto-enthousiastelingen, zou naar verwachting enige duidelijkheid bieden, maar beide partijen hielden hun lippen op elkaar. Vandell Aljarrah van Black Swan Capitalist merkte op X op dat de geplande bijeenkomst voor vandaag is uitgesteld, wat suggereert dat de discussies wellicht meer over interne regelgevende manoeuvres gaan dan over substantiële juridische argumenten.

De SEC was het, tijdens een eerdere ontmoeting op 25 juli, eens met Ripple, maar de uitkomsten van die bijeenkomst blijven geheim. Interessant is dat de zogenoemde ‘Sunshine Act’-aankondiging voor de geannuleerde bijeenkomst discussies bevatte over het instellen en oplossen van voorlopige zaken na de eerdere besloten zitting. Dit heeft marktdeelnemers ertoe aangezet te speculeren over de vraag of een schikking op handen is. De recente annulering heeft echter voor twijfels gezorgd in de markt.

Implicaties van het uitstel van de SEC en de druk van de toezichthouders

De aarzeling van de SEC om door te gaan met de bijeenkomst kan te maken hebben met recente rechterlijke uitspraken die de voorkeur geven aan cryptocurrency-entiteiten en de toenemende politieke druk, met name van figuren als voormalig president Donald Trump. Deze factoren zouden de toezichthoudende instantie ertoe kunnen dwingen haar standpunt te herzien.

Naast dit feit heeft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zich ook uitgesproken in zijn kritiek op de SEC, vooral met betrekking tot hun inconsistente benadering van cryptoregelgeving. Garlinghouse heeft gewezen op de dubbele standaarden van het agentschap, vooral nadat het ADA en SOL opnieuw heeft geclassificeerd, wat de groeiende onvrede over de inconsistenties van de SEC op het gebied van regelgeving heeft vergroot.

Marktreactie en XRP-prijsvoorspelling

Abiodun Oladokun, een crypto-analist, heeft een afname van de XRP-handelsactiviteiten op derivatenmarkten waargenomen, wat wijst op een gebrek aan vertrouwen bij handelaren. Coinglass-gegevens laten dan ook een daling van 18% zien in het handelsvolume van derivaten en een daling van 10% in de open interest in de afgelopen 24 uur.

De daling van het aantal open posities duidt erop dat traders zich afsluiten zonder nieuwe posities te initiëren, wat een bearish marktsentiment weerspiegelt. Volgens Ryan Lee zou de uitkomst van de SEC-bijeenkomst een aanzienlijke invloed kunnen hebben op het prijstraject van XRP. Een gunstige oplossing zou XRP in augustus richting $0,75 kunnen duwen, terwijl een onopgeloste situatie XRP naar $0,50 zou kunnen doen dalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!