Bitwise-CIO vindt ons “niet optimistisch genoeg” op crypto

De chief investment officer van de cryptocurrency-vermogensbeheerder Bitwise zegt dat er een grote verandering in crypto heeft plaatsgevonden, waardoor de kans op opwaartse bewegingen groter is geworden.

In een nieuwe blogpost zegt Bitwise CIO Matt Hougan dat de digitale industrie “niet optimistisch genoeg” is nu de belangstelling van de blue chip en de overheid voor digitale activa toeneemt.

Volgens Hougan zijn de gedachte dat het Congres duidelijke cryptorichtlijnen zou aannemen en dat Wall Street-spelers crypto op grotere schaal zouden omarmen, niet langer fantasiescenario’s. Hij beschrijft het als volgt:

“Als crypto-investeerders besteden we veel tijd aan het neerwaartse risico. We zijn ons er allemaal terdege van bewust dat er op elk moment een gebeurtenis kan plaatsvinden die de prijzen scherp omlaag zal drijven. Het is vrij gebruikelijk dat mensen zeggen dat Bitcoin ‘naar nul kan gaan’. Ik denk dat we moeten accepteren dat er nu een even groot risico voor de opwaartse kant bestaat.

Kunnen we morgen wakker worden en ontdekken dat een G20-land Bitcoin aan zijn balans heeft toegevoegd, met de voorop de VS te lopen? Zou een alomvattende cryptowetgeving in de VS sneller kunnen worden aangenomen dan verwacht? als tweeledige steunpunten versterken? Zou Wall Street crypto massaal kunnen omarmen, op een schaal die veel groter is dan de meeste verwachtingen? (Vandaag vertelde David Solomon, CEO van Goldman Sachs, aan CNBC dat Bitcoin een waardeopslagmiddel zou kunnen zijn).

Deze ideeën zouden een jaar geleden het onderwerp van dagdromen zijn geweest. Maar na wat ik vorige week heb gezien, lijken ze echter dan ooit.”

Eerder deze week stelde de Republikeinse senator Cynthia Lummis uit Wyoming voor dat de Amerikaanse regering 5% van het totale aanbod van BTC zou verzamelen om als reserve te gebruiken als middel om de Amerikaanse dollar te versterken.

Hougan zegt dat de beleidsverschuiving van de Amerikaanse regering richting Bitcoin (BTC) een indicatie is dat de kijk van Washington op digitale activa is veranderd. Hij gaat verder met:

“Hoe dan ook, het feit blijft bestaan: het gevoel van wat er in Washington mogelijk is op het gebied van crypto is veranderd. Een jaar geleden klaagde de SEC Coinbase aan wegens het exploiteren van een illegale effectenbeurs.

Nu hebben we het over het Amerikaanse ministerie van Justitie die samenwerkt met Coinbase om zijn cryptovaluta te beveiligen – en we hebben het over de VS die Bitcoin als reserve wilt houden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!