Ripple zet groots in op fintech in Brazilië

Het in San Francisco gevestigde blockchainbedrijf Ripple Labs heeft onlangs een nieuwe samenwerking met Fenasbac aangekondigd om fintech-kansen in Brazilië te promoten met behulp van het Next accelerator-programma.

Next is het grootste startup-acceleratieprogramma in de financiële sector in Brazilië. Enkele van de startups die door Next worden gesponsord zijn AmFi, LoopiPay en Liber.

Ripple heeft voor Brazilië gekozen vanwege de cryptovriendelijke regelgeving van het land en een sterke gemeenschap van ontwikkelaars. Tevens heeft het bedrijf al twee fintech-startups geïdentificeerd die het gaat ondersteunen. Uiteraard richt het bedrijf zich op die bedrijven die de XRP Ledger (XRPL) willen gebruiken.

Ripple is al lange tijd sterk aanwezig in Brazilië. Zo heeft het een aparte vestiging in het land opgezet die als springplank diende voor zijn expansie in Latijns-Amerika in 2019. In 2022 kondigde het bedrijf ook de lancering aan van een nieuwe On-Demand Liquidity corridor, die geïntroduceerd is in samenwerking met Travalex. In april sprak Ripple-president Monica Long ook over hoe crypto het financiële landschap in Latijns-Amerika heeft beïnvloed.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!