Nederlandse analist voorspelt snelle verdubbeling voor Bitcoin

De Nederlandse kwantitatieve analist PlanB voorspelt op basis van verschillende indicatoren dat er tegen het einde van dit jaar een grote stap voor Bitcoin (BTC) zal plaatsvinden. Hij gaf zelfs aan dat hij een snelle verdubbeling ziet voor ’s werelds grootste cryptocurrency.

De grafiek van de analist suggereert dat Bitcoin historisch gezien een parabolische stijging doormaakt nadat de inkomsten van miners kort na de halvering een dieptepunt bereikten, weergegeven door de donkerrode stippen.

Op basis van de correlatie tussen de prijs en de inkomsten van miners, zegt PlanB dat Bitcoin tussen nu en eind december in prijs zal verdubbelen. Hij zegt het onderstaande:

“De inkomsten uit miners bereikten een dieptepunt na de halvering in april 2024. Ik verwacht dat de Bitcoin prijs vanaf vandaag binnen 3-5 maanden zal verdubbelen.”

Vorige week kondigde de Republikeinse senator Cynthia Lummis uit Wyoming tijdens de Bitcoin 2024 Conference aan dat ze een wetsvoorstel zou indienen om een ​​BTC-reserve in te stellen als middel om de waarde van de Amerikaanse dollar veilig te stellen te midden van een recordbrekende staatsschuld.

Kort daarvoor zei de Republikeinse kandidaat en voormalig president Donald Trump onder zijn regering dat de VS zouden stoppen met het verkopen van hun schatkist aan in beslag genomen Bitcoin op de open markt en in plaats daarvan de activa strategisch zouden aanhouden als een investering.

Met de laatste ontwikkelingen zegt PlanB dat Bitcoin de fase van ‘nation-state adoptie’ heeft bereikt. Hij deelt een grafiek met behulp van zijn kenmerkende stock-to-flow (S2F)-model, een type analyse dat oorspronkelijk voor grondstoffen is gemaakt en dat PlanB later voor Bitcoin heeft aangepast en dat meet hoe schaars een actief is. Hij beschrijft het als volgt:

“Fase 5: Adoptie door de natiestaten… ben je er klaar voor?”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!