Man in Oekraïne ontvoert en vermoord voor 3 BTC

De politie van Kiev heeft vier mannen aangehouden voor de ontvoering van en moord op een 29-jarige buitenlander. De misdaad was met voorbedachten rade en werd gemotiveerd door bijna 3 Bitcoin (BTC).

De Nationale Politie van Oekraïne maakte melding van het incident in het Solomianskyi-district in Kiev, Oekraïne, nadat bewoners geschreeuw hoorden en zagen hoe verschillende mannen rond middernacht een man sloegen en in een auto sleurden. Er werd onmiddellijk een grootschalige politieoperatie gelanceerd in Kiev en de omliggende regio’s om de verdachten op te sporen en te arresteren.

Details van de ontvoering en moord

De verdachten, tussen de 24 en 29 jaar oud, planden de ontvoering tot in. Nadat ze ontdekten dat het slachtoffer eigenaar was van BTC, volgden ze hem naar zijn huis. Bij zijn terugkeer vielen ze hem aan en brachten hem met geweld naar een verlaten gebouw in de omgeving van Kiev, aldus censor.net.

Op de afgelegen locatie dwongen de verdachten het slachtoffer om zijn BTC over te zetten naar hun crypto-portemonnee voordat ze hem wurgden. Om hun sporen uit te wissen, veranderden ze de kentekenplaten en het uiterlijk van de auto, begroeven het lichaam in een bos en wisselde de gestolen crypto om in contant geld.

Verdachten konden gelukkig niet ontsnappen

De speciale eenheid KORD heeft samen met wetshandhavers de verdachten met succes aangehouden. Tijdens de operatie heeft de politie geld, het voertuig dat bij de misdaad is gebruikt en ander cruciaal bewijsmateriaal in beslag genomen.

De zaak wordt momenteel onderzocht en er zijn tegen de verdachten beschuldigingen ingediend van diefstal, ontvoering, moord uit winstbejag en meer. De snelle en gecoördineerde reactie van de politie speelde een belangrijke rol bij het oplossen van deze brute misdaad.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!