OpenAI introduceert innovatieve AI-zoekmachine SearchGPT

De vooraanstaande AI-startup OpenAI heeft een nieuwe innovatie, SearchGPT, geïntroduceerd en betreedt daarmee de markt van zoekmachines. Deze AI-gestuurde zoekmachine belooft snelle en nauwkeurige antwoorden met duidelijke bronnen, wat veel belangstelling wekt te midden van de wereldwijde AI-uitbreiding. De startup, mede-opgericht door CEO Sam Altman, zou met deze stap de manier waarop we online informatie gebruiken kunnen veranderen.

OpenAI begint met testen van SearchGPT

De introductie van SearchGPT door OpenAI markeert een belangrijke vooruitgang in de AI-zoektechnologie. Het prototype is ontworpen om gebruikers snelle, relevante antwoorden te bieden met duidelijke bronnen, wat de gebruikservaring verbetert. Voorlopig zal het bedrijf SearchGPT testen met een selecte groep gebruikers en uitgevers om feedback te verzamelen en de tool verder te verfijnen voordat deze wordt geïntegreerd in ChatGPT.

In een recent blogbericht meldde OpenAI dat SearchGPT de kracht van hun AI-modellen combineert met actuele webinformatie. Deze benadering is bedoeld om het vinden van relevante resultaten sneller en eenvoudiger te maken. In plaats van door talloze zoekresultaten te moeten bladeren, kunnen gebruikers directe antwoorden krijgen met links naar betrouwbare bronnen.

De nieuwe zoekfunctie ondersteunt ook vervolgvragen, waardoor gebruikers verder kunnen bouwen op de reeds gedeelde context, vergelijkbaar met een gesprek met een persoon. Deze conversatievaardigheid is ontwikkeld om de zoekervaring intuïtiever en gebruiksvriendelijker te maken.

Wat te verwachten?

Onder leiding van CEO Sam Altman benadrukt OpenAI zijn toewijding aan samenwerking met uitgevers en contentmakers. SearchGPT is ontworpen om hoogwaardige content te presenteren in een conversatie-interface, wat meerdere mogelijkheden biedt voor gebruikersbetrokkenheid. De tool vermeldt en linkt prominent naar bronnen in zoekresultaten, zodat gebruikers weten waar de informatie vandaan komt.

De AI-startup achter ChatGPT heeft al een samenwerking aangekondigd met diverse uitgevers om deze ervaring op te bouwen en te verbeteren. Ze introduceren ook nieuwe controles voor uitgevers om te bepalen hoe hun content wordt weergegeven in SearchGPT. Websites kunnen in zoekresultaten verschijnen, zelfs als ze ervoor kiezen niet deel te nemen aan de training van OpenAI’s generatieve AI-modellen, wat een duidelijk onderscheid maakt tussen zoekopdrachten en AI-training.

Daarnaast is OpenAI van plan om SearchGPT voortdurend te verbeteren, met een focus op lokale informatie en handel. Ze zullen feedback verzamelen van gebruikers en uitgevers om de beste functies te integreren in ChatGPT. Het bedrijf nodigt geïnteresseerde gebruikers uit om zich aan te melden voor de wachtlijst om het SearchGPT-prototype te testen en bij te dragen aan de ontwikkeling ervan.

Deze aankondiging heeft discussies in de markt aangewakkerd en toont de groeiende interesse in AI-gedreven oplossingen. Terwijl OpenAI SearchGPT test en verbetert, is er een aanzienlijk potentieel voor een transformerende impact op het zoeklandschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!