Mt. Gox-crediteuren lopen tegen restricties aan op Bitstamp

In een controversiële ontwikkeling worden de schuldeisers van Mt. Gox geconfronteerd met aanzienlijke hindernissen bij het terugtrekken van hun teruggevorderde Bitcoin (BTC) vanuit Bitstamp. Verschillende gebruikers hebben hun frustraties geuit op de subreddit van Mt. Gox. Ze beweerden dat Bitstamp hun munten effectief ‘gijzelt’ door een moeizaam verificatieproces te implementeren.

Bitstamp beperkt de opnames van Mt. Gox-crediteuren

Een betrokkene beschreef zijn strijd en legde uit dat ondanks dat hun munten op hun Bitstamp-accounts waren bijgeschreven, ze deze niet konden opnemen. Voor opname moeten gebruikers een verplicht videogesprek met de klantenondersteuning voltooien. Verder klaagde de gebruiker dat alle beschikbare slots voor de videogesprekken volgeboekt waren, wat verdere vertragingen veroorzaakte. Hij beschreef het als volgt:

“Mijn vraag is: als ik al geverifieerd ben bij Bitstamp, wat geeft hen dan het wettelijke recht om de munten op deze manier te gijzelen? Iemand praat me alsjeblieft weer rustig. Ik ben hier meer dan boos over.”

Een ander lid van de subreddit gaf daarentegen een ander perspectief en merkte op dat Bitstamp tot 90 dagen de tijd heeft om het geld contractueel te verdelen. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ze hebben ons een e-mail gestuurd en gezegd dat we de munten binnen een week zullen ontvangen, en ze hebben de bedragen binnen een dag op onze rekening gestort. Laten we het nog een paar dagen geven. Een paar extra beveiligingsmaatregelen kunnen geen kwaad na wat we hebben meegemaakt.”

Een andere gebruiker herhaalde deze gevoelens en benadrukte dat gebruikers hadden ingestemd met een verwerkingsperiode van 90 dagen toen ze akkoord gingen met de voorwaarden van Bitstamp. Bovendien bekritiseerden ze het ongeduld van de oorspronkelijke plaatser en drongen er bij hen op aan om de bredere context van het garanderen van een soepel en veilig distributieproces in overweging te nemen.

Als aanvulling op de discussie speculeerde een gebruiker dat de originele poster mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin bevatte, waardoor aanvullende beveiligingsmaatregelen van Bitstamp noodzakelijk waren.

Bitstamp reageert op situatie

Bitstamp probeerde deze zorgen op X (voorheen Twitter) aan te pakken, door gebruikers gerust te stellen dat “de gebruikers niets hoeven te doen.” De verklaring van de cryptobeurs suggereert dat de vertraging tijdelijk is en een snelle oplossing verzekert. Na tien jaar wachten op de terugbetalingen van Mt. Gox is de frustratie onder sommige crediteuren echter begrijpelijk.

In tegenstelling tot de aanpak van Bitstamp prezen gebruikers van Kraken de Amerikaanse beurs vanwege het snelle en soepele uitbetalingsproces. Zo zei een Kraken-gebruiker het volgende:

“Geen enkel probleem met het opnemen van zowel fiat als BTC, binnen enkele uren na ontvangst van de goxxcoins. Kraken is een geweldige beurs.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!