Vermogensbeheerder lanceert fonds op Solana-blockchain

Hamilton Lane, een van de grootste particuliere beleggingsondernemingen ter wereld, heeft een gedurfde stap gezet in de wereld van cryptovaluta. Het bedrijf kondigde op 23 juli aan dat het een getokeniseerd privékredietfonds op de Solana (SOL) blockchain gaat lanceren.

Hamilton Lane zal zijn Senior Credit Opportunities Fund (SCOPE) op de blockchain tokeniseren, waardoor investeerders toegang krijgen tot het fonds via het blockchainnetwerk. Daarnaast kunnen zij ook investeren in het Brevan Howard Master Fund en BlackRock’s ICS Money Market Fund.

Dit is een unieke kans voor investeerders die met ‘kleine’ bedragen willen investeren. Normaliter moeten investeerders aanzienlijke bedragen inleggen om toegang te krijgen tot hedgefondsen. Zo moet je bij Morgan Stanley minimaal $250.000 investeren, en sommige fondsen hanteren zelfs een minimuminkomenseis van $300.000. Deze hoge drempel heeft veel potentiële investeerders buitengesloten aan lucratieve financiële kansen.

Hamilton Lane gaat samenwerken met Libre

Om de toegang tot institutionele financiering te vergemakkelijken, is Hamilton Lane een partnerschap aangegaan met Libre, een Web3-protocol ontwikkeld op het Solana-netwerk. Libre is een joint venture tussen Brevan Howard’s WebN Group en Nomura’s cryptobedrijf Laser Digital. Dankzij deze samenwerking kan Hamilton de technologie van het Web3-protocol gebruiken om zijn fondsen on-chain uit te geven en te distribueren.

Door SCOPE te tokeniseren, wil Hamilton Lane een breder publiek bereiken, waaronder rijke en crypto-native investeerders. De CEO van Libre, Dr. Avtar Sehra, benadrukte de lage latentie en hoge verwerkingssnelheid van Solana als de belangrijkste redenen om dit netwerk te kiezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!