Presidentskandidaat Kamala Harris wijst uitnodiging Bitcoin Conference 2024 af

Vice-president Kamala Harris heeft de aandacht van crypto-supporters weten te trekken, echter niet om de redenen die zij gehoopt had. Ze heeft namelijk haar persoonlijke uitnodiging voor de langverwachte Bitcoin Conference 2024 afgewezen, een beslissing bevestigd door David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine en de organisator van de conferentie.

Dit nieuws van de afwijzing vanuit de nieuwe presidentskandidaat kwam via een post op sociale media van Bailey op 24 juli, waarin hij verklaarde:

“Geen verrassing. Wat kan ze tegen ons zeggen als ze actief ontwikkelaars gevangen zet, onze industrie naar het buitenland dwingt, PoW aanvalt… het zou een ramp voor haar zijn geweest. Alle ogen zijn nu op Trump gericht.”

Deze beslissing heeft gemengde reacties vanuit de cryptogemeenschap opgeleverd, waarbij sommigen het als een gemiste kans voor discussie beschouwen, terwijl anderen onverschillig blijven. Ripple CEO Brad Garlinghouse benadrukte echter de noodzaak voor de crypto-industrie om overhaaste oordelen te vermijden die uitsluitend op politieke voorkeuren zijn gebaseerd. Hij merkte op:

“Het overhaasten van conclusies en aannames over kandidaten puur gebaseerd op politieke overtuiging, zonder enige beleidsvoorstellen, houdt de crypto-industrie tegen (vergelijkbaar met hoe tribalisme dat al jaren doet).”

Garlinghouse schetste dat Harris, met haar connecties met Silicon Valley, een unieke kans heeft om het Amerikaanse concurrentievermogen en de crypto-regulering te beïnvloeden. Hij waarschuwde echter ook dat een kritische houding vergelijkbaar met die van senator Elizabeth Warren voor uitdagingen zou kunnen zorgen, vooral in de omgang met controversiële figuren als SEC-voorzitter Gary Gensler.

Anthony Scaramucci, oprichter en Managing Partner bij SkyBridge, kwam met een alternatief standpunt en stelde voor dat de afwezigheid van Harris niet verkeerd geïnterpreteerd mag worden. Hij zei:

“Ik zie veel slechte reacties op het besluit van VP Kamala Harris om niet te spreken op de Bitcoin-conferentie… ze staat open voor crypto.”

Scaramucci suggereerde dat een Harris-presidentschap aanzienlijke wijzigingen in de regelgeving zou kunnen doorvoeren, waarbij sleutelfiguren als Gary Gensler en senator Elizabeth Warren mogelijk zouden worden vervangen door een evenwichtiger regelgevingsaanpak. Hij benadrukte het belang van het behouden van tweeledige steun voor de gezondheid van het crypto-ecosysteem:

“Laten we crypto tweeledig houden, het zal op de lange termijn gezonder zijn voor het ecosysteem.”

Al met al, heeft het besluit van vice-president Kamala Harris om de Bitcoin-conferentie van 2024 over te slaan discussies aangewakkerd over de toekomst van crypto-regulering in de VS. Nu opmerkelijke figuren als Donald Trump in de schijnwerpers staan, blijft de gemeenschap gespannen over toekomstige regelgeving. Terwijl sommige leiders aandringen op een onpartijdige dialoog en strategische aanpassingen, weerspiegelen de marktreacties de bredere onzekerheid. De komende maanden zullen cruciaal zijn bij het definiëren van het regelgevingslandschap en de impact ervan op de snelgroeiende cryptocurrency-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!