SEC vs. Ripple rechtszaak einde nabij – Wat gaat Ripple doen deze week?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Nu een schikking tussen de SEC en Ripple steeds dichterbij komt, neemt de speculatie over een mogelijke koers stijging van XRP flink toe. Wat wordt de conclusie van de Ripple rechtszaak en wat gaat Ripple doen? 

De koers van XRP heeft de afgelopen dagen de nodige volatiliteit ervaren. Nadat het vorige week nog met meer dan 20% wist te stijgen richting een waarde boven de $0,63, moest het in de dagen daarna alweer een daling accepteren richting de $0,55. 

Ripple koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Sindsdien is de koers echter weer in staat geweest om terug te krabbelen tot rond het $ 0,60 niveau, waar het zich nog altijd bevindt. 

De belangrijkste redenen achter de recente stijgingen en dalingen van de XRP koers zijn de geruchten over de SEC versus Ripple rechtszaak. Volgens meerdere crypto analisten nadert deze rechtszaak namelijk zijn einde en hierdoor vragen steeds meer investeerders zich af of Ripple deze zaak positief af kan sluiten. 

Voortgang SEC vs Ripple rechtszaak

In maart deed de SEC een voorstel voor een boete van maar liefst $ 2 miljard. De SEC betichtte Ripple er namelijk van dat het de effecten wetten van de VS sinds 2020 aan het overtreden is. 

In reactie hierop stuurde Ripple een tegenargument in april, waarbij het een boete van $10 miljoen dollar acceptabel achtte. Volgens Ripple heeft de SEC hun namelijk nooit verdacht van roekeloosheid die een boete van maar liefst $2 miljard dollar zou kunnen rechtvaardigen. 

Eind april leverde de SEC zijn reactie op dit verzoek en gaf het aan dat een boete van $102,6 miljoen rechtvaardig was op basis van eerdere rechtszaken. 

Nadat Ripple enkele weken geleden $10 miljoen dollar aan Ripple overmaakte naar een andere wallet, ontstonden er snel geruchten dat Ripple zich aan het opmaken is voor de betaling van een schikking ter waarde van $10 miljoen. Nieuwe informatie dat de SEC op 25 juli een vergadering heeft om over deze schikking te praten, maakte deze speculaties alleen maar groter.

SEC vergadering vindt plaats op 25 juli – Bron: SEC.gov

Invloed van een positieve uitkomst op de Ripple koers

Een positieve uitspraak in deze rechtszaak heeft eerder al laten zien dat het de XRP koers gemakkelijk tot boven de $1 kan helpen. In juli van 2023 nam Rechter Annalisa Torres namelijk de conclusie dat XRP geen effect is zolang het aan particulieren werd verkocht. Deze uitspraak zorgde al snel voor een stijging richting de $1 voor de XRP koers. 

Sindsdien is de SEC in hoger beroep gegaan, waardoor de onzekerheid onder XRP investeerders hard is toegenomen en de XRP koers daardoor ook aanzienlijk is gedaald. De XRP koers bereikte in 2024 zelfs in dieptepunt rond de $0,40.

Nu het optimisme binnen de Ripple markt toeneemt, is de koers van XRP ook in staat geweest om boven de $0,60 te stijgen. De verwachting is dat de XRP koers bij een positieve conclusie van deze rechtszaak snel naar de $1 kan stijgen. Vanuit daar kan vervolgens op zoek worden gegaan naar een nieuwe ATH bij $3,30.

Op het moment dat er echter een negatieve conclusie voortkomt uit deze rechtszaak, moet er rekening worden gehouden met aanzienlijke verliezen. Een daling tot onder het dieptepunt van 2024 bij $0,40 is dan zeer reëel.

Nu investeerders geduldig wachten op de uitkomst van de SEC vs Ripple rechtszaak, kiezen veel investeerders ervoor om hun portfolio in de tussentijd te diversifiëren met andere crypto’s die op de korte termijn al mooie stijgingen kunnen realiseren.

Hieronder beschrijven we daarom een drietal van de beste nieuwe cryptomunten van dit moment. Alle drie deze tokens zijn in staat om hun investeerders op de korte termijn aanzienlijke winsten op te leveren.

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuwe memecoin lanceert eigen Layer 2 blockchain 

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat, ondanks dat het nog niet eens live is gegaan op exchanges, zich nu al weet te onderscheiden van andere Pepe alternatieven. De opkomst van Pepe coin (PEPE) als de nummer drie van de memecoin markt heeft er recentelijk namelijk voor gezorgd dat er steeds meer Pepe alternatieven zonder utility op de markt verschijnen. Met Pepe Unchained komt hier nu verandering in.

Pepe Unchained is namelijk bezig met de ontwikkeling van zijn eigen Layer 2 blockchain. Deze blockchain maakt het mogelijk voor gebruikers om te profiteren van snellere transactiesnelheden en lagere transactiekosten. Dit zijn oplossingen voor problemen waar veel Layer 1 blockchains zoals Ethereum tegenwoordig vaak mee te maken hebben. Pepe Unchained vormt dan ook een ideale launchpad voor nieuwe meme coins.

Naast dat gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van de Layer 2 blockchain van Pepe Unchained, kunnen ze ook profiteren van de door Pepe Unchained beloofde dubbele staking beloningen. Dit betekent dat gebruikers PEPU tokens kunnen vastzetten tegen een APY die oploopt tot wel 380% 

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al $5 miljoen aan vroege investeringen op weten te halen. Hiermee is het bezig aan een van de beste presales van dit jaar. Gebruikers hebben nu nog maar beperkte tijd om PEPU tokens te kopen tegen de huidige prijs van $0,08596 per stuk. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB, en creditcard. 

Bezoek Pepe Unchained presale

The Meme Games (MGMES) – Nieuwe crypto game die passie van Olympische Spelen bevat gaat viraal

Met The Meme Games is er een nieuwe crypto game op de markt verschenen die al snel viraal is gegaan. Deze crypto game stelt gebruikers namelijk in staat om te wedden op meme karakters die het tegen elkaar opnemen in de strijd om een gouden medaille in games die parallel lopen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Op deze manier is deze crypto game dus in staat om de competitiviteit en passie van de Olympische Spelen te combineren met de hilariteit van meme karakters. 

Gebruikers zullen moeten kiezen voor hun favoriete meme karakter. Om dit te doen, zullen ze eerst de MGMES token moeten kopen. Zodra ze deze token kopen, krijgen ze vervolgens de keuze uit een van de vijf meme karakters: WIF, DOGE, BRETT, TURBO en PEPE. Op het moment dat hun gekozen meme karakter vervolgens een gouden medaille wint, zullen ze in aanmerking komen voor een 25% bonus. Gebruikers zijn eindeloos in staat om MGMES tokens te kopen, wat betekent dat ze ook eindeloos in aanmerking kunnen komen voor deze 25% bonus.

Naast dat gebruikers in staat zijn om een bonus te winnen bij de crypto game van The Meme Games, zijn ze ook in staat om extra tokens te verdienen via het indrukwekkende staking mechanisme van deze game. Op dit moment is er namelijk een APY te verdienen van meer dan 1100%. 

De presale van The Meme Games wist, ondanks dat het slechts enkele dagen geleden live ging, nu al meer dan $200.000 aan vroege investeringen op te halen. Deze presale komt nu ook snel in de buurt van zijn volgende doel, wat betekent dat de huidige prijs van $0,00905 per token binnenkort verder gaat stijgen. Vandaag vormt dan ook het beste moment om te profiteren van deze gereduceerde prijzen. Tokens zijn te koop middels Ethereum, BNB, USDT, en creditcard. 

Bezoek The Meme Games presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Memecoin brengt eigen gedecentraliseerde wereld zonder grenzen naar blockchain

Met Base Dawgz is er een nieuwe memecoin op de markt verschenen die de nodige utility met zich meebrengt. Dit project is namelijk bezig om een eigen gedecentraliseerde wereld zonder grenzen naar de blockchain te brengen. De inspiratie voor deze gedecentraliseerde wereld komt voort uit de vrijheid voor base jumping. Het projectteam denkt deze vrijheid te kunnen vertalen naar de blockchain door gebruikers in staat te stellen om hun tokens te verplaatsen over meerdere blockchains.

De gedecentraliseerde wereld van Base Dawgz stelt gebruikers middels multi-chain functionaliteit dus in staat om hun tokens te verplaatsen over een aantal van hun favoriete blockchains. Om deze multi-chain functionaliteit mogelijk te maken zal de native DAWGZ token niet alleen beschikbaar zijn op de originele Base blockchain, maar ook op de Ethereum, Solana, BNB en Avalanche blockchains.

Het feit dat het thuis van dit project nog altijd de Base blockchain is, brengt de nodige voordelen met zich mee. Deze blockchain is recentelijk namelijk in staat geweest om hard te stijgen, en gaat nu zelfs de strijd aan met een grootheid zoals Solana. De blockchain is ook verantwoordelijk geweest voor succesvolle memecoins zoals Brett. Deze meme coin wist al snel een market cap te behalen van meer dan $1,5 miljard. Base Dawgz lijkt nu de volgende snel stijgende meme coin van deze blockchain te kunnen worden.

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels al meer dan $2,6 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. 1 Dawgz token kost op dit moment $0,006725 per stuk, maar deze prijs zal in minder dan 6 dagen verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX. 

Bezoek Base Dawgz presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!