Base ondersteunt crypto-donatieplatform voor Amerikaanse verkiezingen

Het Ethereum Layer 2-platform Base gaat een nieuw crypto-donatieplatform, Support Crypto, aandrijven voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit platform moedigt crowdfunding via crypto-activa aan om de regelgeving in Washington te verbeteren.

Support Crypto, dat werkt op het Base-netwerk, stelt Amerikaanse politici en kandidaten in staat om geld in te zamelen voor de verkiezingen. Volgens het platform kunnen gebruikers volledig via crypto doneren om hun doelen te steunen, met minimale vereiste informatie. Het platform, ontwikkeld door Engage Raise, ondersteunt Bitcoin (BTC), Ethereum en 240 andere crypto-activa.

Dit zal helpen om crypto-vriendelijke kandidaten te vinden voor de komende verkiezingen, ongeacht partij, in lijn met soortgelijke initiatieven. “Vandaag de dag wordt de toekomst van digitale valuta besproken in Washington D.C. Door blockchain-vriendelijke kandidaten te steunen met cryptocurrency, draag je bij aan de toekomst van online valuta. Doneer vandaag nog en maak deel uit van de grotere crypto-politieke beweging.”

Daarnaast is het platform bedoeld om activisten en campagnes te voorzien van de beste tools. Ongeveer 13 Amerikaanse politici hebben zich al aangemeld, waaronder de pro-crypto kandidaat Cynthia Lummis. Jesse Pollak van Base meldde op X dat politici nu on-chain donaties kunnen accepteren met lagere kosten dan bij creditcards.

Belanghebbenden in de crypto-sector hebben aangedrongen op regelgeving die innovatie, financiering en inclusie bevordert. In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen zijn er pogingen ondernomen om duidelijkere regels te creëren. De Digital Chamber heeft onlangs een brief gestuurd naar Kamala Harris met het verzoek een pro-crypto standpunt in te nemen, in tegenstelling tot het beleid van Biden, naarmate de campagne vordert.

Dit volgt op de steun die diverse crypto- en tech-executives hebben betuigd aan Donald Trump, die zich richt op het creëren van duidelijke regels. President Joe Biden wordt gezien als een tegenstander van de crypto-sector, terwijl de Securities and Exchange Commission (SEC) haar regulerende druk op crypto-bedrijven voortzet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!