Welke moet je kopen? Bitcoin of Ethereum? Econoom deelt zijn visie

In een recente verklaring besprak de beroemde econoom Timothy Peterson de prestaties van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), twee van de belangrijkste cryptocurrencies op de markt. De analyse van Peterson suggereert dat Bitcoin in 2024 waarschijnlijk beter zal presteren dan Ethereum.

Peterson presenteerde de onderstaande grafiek, die de dagelijkse prestaties van de prijs van Ethereum in termen van Bitcoin gedurende verschillende jaren laat zien, opgeschaald naar 2024.

Volgens Peterson doet Ethereum het in de jaren waarin beter presteert dan Bitcoin, dit vaak al vroeg in het jaar. Daarom, zo betoogt hij, lijkt het onwaarschijnlijk dat Ethereum in 2024 beter zal presteren dan Bitcoin, ondanks de komende ETF-noteringen. Hij beschreef het als volgt:

“In jaren waarin $ETH beter presteert dan $BTC, gebeurt dit al vroeg. Daarom lijken de vooruitzichten voor 2024 dat Ethereum beter zal presteren dan Bitcoin laag, ondanks de naderende ETF-noteringen.”

Interessant genoeg wijst Peterson erop dat de mediaanlijn op de grafiek niet het mediaan is. Deze lijn wordt berekend op basis van het dagelijkse samengestelde gemiddelde rendement van Ethereum in termen van Bitcoin. Deze berekening impliceert dat de outperformance van Ethereum op de lange termijn ten opzichte van Bitcoin grotendeels te danken is aan enkele uitzonderlijke perioden van stijging, en niet zozeer aan een consistente opwaartse trend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!