Telegram-oprichter kondigt Web3-plannen aan

Telegram-oprichter Pavel Durov kondigde de lancering aan van een Mini App Store en in-app-browser met Web3-ondersteuning, met als doel van Telegram een ​​belangrijke speler te maken in de adoptie van blockchain. Deze stap bouwt voort op het succes van Telegram Mini Apps, lichtgewicht, op JavaScript gebaseerde services binnen de app die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals winkelen en gamen.

Durov legde uit hoe “honderden miljoenen mensen” dit jaar via Telegram over blockchain-technologie zullen leren. Op 19 juli onthulde hij dat de berichten-app binnenkort een Mini Apps-winkel en een in-app-browser met Web3-functies zou hebben. Dit komt naarmate de belangstelling voor Telegram Mini Apps (TMA’s) groeit en er al sprake is van aanzienlijke gebruikersbetrokkenheid.

Telegram meldde onlangs dat ruim 500 miljoen gebruikers maandelijks mini-apps gebruiken voor activiteiten zoals het kopen van producten, toegang krijgen tot diensten en het spelen van games. De integratie met de TON-blockchain heeft geleid tot een toename van op crypto gebaseerde games, vooral na het succes van de Notcoin tap-to-earn-game. Eerder deze maand prees Durov een ander spel, Hamster Kombat, dat in drie maanden 239 miljoen gebruikers kreeg, met 4-5 miljoen dagelijkse spelers. Durov wil van Telegram het centrum maken van de maatschappelijke transformatie van blockchain. Hij verklaarde:

“2024 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin honderden miljoenen mensen vertrouwd raakten met blockchain. We zijn er trots op dat Telegram de kern van deze verandering vormt.”

Sommigen zijn echter sceptisch over de levensduur van de tap-to-earn-trend. Een crypto-liefhebber, bekend als Woody Lightyear op X, uitte zijn twijfels en suggereerde dat de trend misschien wel een vluchtige hype zou kunnen zijn. Hij merkte op:

“Deze cultuur van Telegram-mini-app-gaming heeft een groot potentieel, maar geen enkel team erkent de beperkingen ervan en bouwt er strategisch tegen op.”

Ondanks dit scepticisme geloven marktexperts dat het plan van Durov de adoptie van Web3 zal stimuleren door de technologie toegankelijk te maken voor miljoenen Web2-gebruikers.

Samenvattend zijn de nieuwe Mini App Store en in-app-browser van Telegram met Web3-ondersteuning belangrijke stappen in de richting van de integratie van blockchain in het dagelijks leven. Door gebruik te maken van zijn grote gebruikersbestand en zijn succesvolle mini-app-platform wil Telegram miljoenen mensen kennis laten maken met blockchain-technologie. Ondanks enige scepsis is het plan van Durov bedoeld om de adoptie van Web3 te verbeteren, waardoor blockchain-technologie toegankelijker wordt. Naarmate deze functies worden uitgerold, zal het platform beveiligingsproblemen aanpakken en een veilige en gedecentraliseerde ervaring voor gebruikers garanderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!