Solana stijgt en vertoont extreme bullishe patronen

De prijs van Solana is deze week gestegen doordat cryptocurrencies zich herstelden en on-chain data een sterke prestatie liet zien. Het Solana (SOL) token steeg op vrijdag naar $163,8, het hoogste niveau sinds 7 juni. Dit is een stijging van 32% vanaf het laagste punt deze maand. Het herstel van Solana vond plaats toen on-chain data aantoonden dat het netwerk goed presteerde. Volgens gegevens van DappRadar stegen het aantal unieke actieve wallets, het volume en het aantal transacties op het netwerk deze week.

Solana’s memecoins, zoals Dogwifhat en Bonk, stegen ook in waarde, terwijl het netwerk bleef domineren in de gedecentraliseerde exchange (DEX) industrie. Bijvoorbeeld, het 24-uurs volume van WIF was $842 miljoen, hoger dan dat van Dogecoin ($682 miljoen) en Shiba Inu ($751 miljoen).

Gegevens tonen aan dat Solana DEX-netwerken de afgelopen 7 dagen meer dan $13,2 miljard hebben verwerkt, terwijl het volume van Ethereum $11,9 miljard was. Enkele van de best presterende DEX-platformen zijn Raydium, Orca en Jupiter.

Ondertussen zijn crypto-handelaren optimistisch dat de prijs van Solana zal blijven stijgen, verwijzend naar verschillende technische patronen. Ten eerste heeft Solana een symmetrisch driehoekspatroon gevormd dat bijna samenvloeit. Aangezien deze driehoek ontstond na een stijging van de token, kan dit worden gezien als een bullish vlaggenpatroon. In de meeste gevallen leidt dit patroon tot een bullish uitbraak.

Ten tweede vond Solana een sterk double-bottom patroon op $120,50. Het lukte niet om onder dat niveau te breken in april, juni en juli. Een double-bottom wordt vaak gezien als een zeer bullish chart patroon. Daarnaast blijft Solana constant boven de 200-daagse Exponentiële Voortschrijdend Gemiddelde (EMA), een populaire steunlijn in technische analyse.

Ook tonen momentumindicatoren aan dat de token nog ruimte heeft om te stijgen voordat deze overbought raakt. De Relative Strength Index (RSI) is net boven het neutrale punt van 50 gekomen, terwijl de Money Flow Index (MFI) zijn overbought punt van 80 nadert.

Solana heeft ook het 61,8% Fibonacci Retracement niveau bereikt. Daarom, als deze patronen zich goed ontwikkelen, is de kans groot dat de prijs van Solana zal stijgen naar het weerstandspunt van $200, het hoogste punt in mei.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!