Dogecoin koers verwachting: DOGE klaar voor 40% rally – Kan Dogecoin 1 euro worden?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Dogecoin (DOGE) is recentelijk in staat geweest om veel stabiliteit te tonen, ondanks dat het een memecoin is. De grootste memecoin van de wereld onderging soortgelijke koersbewegingen als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL), maar lijkt zich volgens meerdere indicatoren toch op te gaan maken voor een 40% rally. Kan Dogecoin 1 euro worden?

De Dogecoin koers heeft redelijk opmerkelijke stabiliteit weten te tonen en is nu, net als Bitcoin en Ethereum, met iets meer dan 11% gestegen over de afgelopen 7 dagen. Waar veel investeerders memecoins verbinden aan hoge volatiliteit, heeft Dogecoin recentelijk het tegendeel weten te bewijzen.]

Dogecoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Toch is stabiliteit niet alleen maar positief, want het betekent normaal gesproken ook dat er kleinere stijgingen kunnen plaatsvinden. Maar memecoin investeerders kunnen nu gerust gesteld worden want de grootste memecoin van de wereld lijkt zich nu op te maken voor een rally van boven de 40%.

Wat maakt Dogecoin minder volatiel?

Over de afgelopen maanden heeft Dogecoin dus relatief minder volatiliteit ervaren dan de rest van de memecoin markt. Gelijkwaardige koersbewegingen aan Bitcoin, Ethereum en Solana zijn onverwachts voor een memecoin.

Crypto analisten geven nu aan dat de relatieve stabiliteit van de Dogecoin koers voortkomt uit de populariteit van andere meme coins met een hoge market cap zoals Pepe (PEPE), Dogwifhat (WIF), Bonk (BONK) en Floki (FLOKI). De opkomst van deze grote memecoins lijkt ervoor gezorgd te hebben dat Dogecoin nu de Bitcoin lijkt te zijn van de memecoin markt.

Tegelijkertijd is er ook een argument dat de stabiliteit van Dogecoin grotendeels voortkomt uit de grote market cap waar het project tegenwoordig op kan rekenen. Met een market cap die zich op dit moment boven de $ 18,25 miljard bevindt, zullen x100 stijgingen niet zomaar meer mogelijk zijn, maar hetzelfde geldt dus voor grote dalingen.

Toch zijn meerdere crypto analisten nu positief over de nabije toekomst van Dogecoin, en wordt een rally van 40% niet uitgesloten.

Dogecoin koers verwachting – Kan Dogecoin 1 euro worden?

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren van Dogecoin lijken er positieve signalen te worden afgegeven. Ondanks dat de Weighed Sentiment indicator van Santiment, die een goed beeld geeft van het sentiment van investeerders, negatief is, en daarmee wijst op een lichte afname van interesse, lijkt er nu een scenario te ontstaan waarin investeerders Dogecoin tegen ‘gereduceerde’ prijzen willen kopen.

MVRV ratio en Weighted Sentiment indicator – Bron: Santiment

Daarnaast bevindt de 30-daagse Market Value to Realized (MVRV) ratio zich nog altijd op een laag niveau, wat een teken kan zijn van een aankomende rally.

Ook de RSI van Dogecoin bevindt zich op een overtuigend niveau dat tegelijkertijd nog ruimte laat voor verdere stijgingen. Met een waarde van 68 is er namelijk sprake van een aanzienlijk koopmomentum, maar lijkt er ook nog steeds sprake te zijn van ruimte voor verdere stijgingen voordat er overkoop plaatsvindt.

RSI van Dogecoin koers bevindt zich rond de 63 – Bron: TradingView

Nu het MACD-histogram ook een koopsignaal afgeeft met een waarde van -0,00246, en de huidige koerswaarde van Dogecoin zich boven de EMA’s van de korte termijn bevindt (DOGE bevindt zich boven de 10-daagse, 20-daagse en 30-daagse EMA’s), lijkt er ruimte te zijn voor een aanzienlijke rally op de korte termijn.

In het geval dat deze rally plaatsvindt, is het mogelijk dat de Dogecoin koers zijn opwaartse trend afrondt in de buurt van de $0,175. Dit zou een stijgen vertegenwoordigen van maar liefst 40%

Een stijging richting de 1 dollar lijkt echter nog een stap te ver. Een stijging richting de $1 staat namelijk gelijk aan een stijging van meer dan 700%. Nu de stabiliteit van de Dogecoin is toegenomen lijken dit soort stijgingen niet meer reëel te zijn.

Alternatieve memecoins met groter groei potentieel

Toch zijn memecoin investeerders nog altijd op zoek naar dit soort stijgingen, en wordt er daarom steeds meer gekozen voor nieuwe crypto memes met een lage market cap.

Met name presale tokens zijn historisch gezien goed geweest voor stijgingen van honderden procenten. Dit soort projecten verkopen hun native token tegen gereduceerde prijzen om de financiering van hun ontwikkeling rond te krijgen. 

Zodra dit soort projecten tractie weten te creëren, en een community van investeerders weten op te bouwen, kunnen er aanzienlijke stijgingen plaatsvinden als de token wordt gelist op exchanges. 

Omdat het echter moeilijk kan zijn om het juiste presale project te vinden, vanwege het grote aantal nieuwe crypto’s dat dagelijks op de markt verschijnt, beschrijven we hieronder een tweetal van de beste nieuwe presale tokens van dit moment.

Allebei deze projecten zijn in staat om aanzienlijke winsten te realiseren zodra ze tractie winnen en vervolgens gelist worden op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuwe memecoin brengt eigen Layer 2-blockchain op de markt

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat op de markt verschenen is en al snel de nodige aandacht heeft weten te winnen. Dit Pepe alternatief is namelijk bezig met de ontwikkeling van zijn eigen Layer 2-blockchain en onderscheidt zich daarmee van de vele Pepe alternatieven zonder utility.

Pepe Unchained vormt de losgelaten Pepe die niet meer vastzit aan de Ethereum-blockchain en daarom zijn brein aan het werk kan zetten. Dit brein is nu in staat geweest om zijn eigen Layer 2 oplossing te creëren. De timing van deze Layer 2 oplossing is perfect, want Layer 1 blockchains zoals Ethereum worden steeds duurder en langzamer. Dit heeft ervoor gezorgd dat het steeds moeilijker wordt voor memecoins om te overleven. Pepe Unchained vormt dan ook de ideale launchpad voor nieuwe memecoins.

Naast de indrukwekkende Layer 2 blockchain, die de viraliteit van memes samenbrengt met de utility van een Layer 2 oplossing, komen gebruikers ook in aanmerking voor extra voordelen zoals dubbele staking beloningen. Op dit moment is er dan ook sprake van een APY die oploopt tot wel 480%, ondanks dat er inmiddels al meer dan 330 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet. Deze grote hoeveelheid vastgezette tokens is nogmaals een bewijs van het vertrouwen dat gebruikers hebben in de toekomst van dit project.

De presale van Pepe Unchained is ook een bevestiging van het succes van dit project. Deze presale wist binnen korte tijd namelijk bijna $4 miljoen aan vroege investeringen op te halen. Hiermee is het bezig aan een van de beste presales van 2024, en hebben gebruikers nog maar kort de tijd om te profiteren van de huidige lage prijs van PEPU tokens. De PEPU token zal in elke fase van de presale namelijk verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

The Meme Games (MGMES) – Een van de beste nieuwe crypto games op de markt

The Meme Games is een erg leuke nieuwe crypto game die zich in zijn presale fase bevindt. Deze game stelt gebruikers in staat om meme karakters te kiezen die het vervolgens tegen elkaar op gaan nemen in de jacht om gouden medailles. De games van deze meme karakters lopen parallel met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs en deze crypto game is daardoor in staat om de competitiviteit en passie van de Olympische Spelen te combineren met de hilariteit van meme karakters.

Als je het juiste karakter kiest zul je 25% bonus krijgen op je aankoop. Gebruikers kunnen MGMES tokens kopen en vervolgens hun favoriete meme karakter kiezen. Ze kunnen dit zo vaak doen als ze willen en daardoor dus eindeloos in aanmerking komen voor de 25% bonus.

Naast dat gebruikers hun favoriete meme karakter kunnen kiezen om mooie beloningen te verdienen, zijn ze ook in staat om de native MGMES token te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Op dit moment is er zelfs een APY te verdienen van boven de 4.000%. Hoe meer gebruikers hun tokens vastzetten, hoe lager deze APY zal worden, wat betekent dat je er snel bij zult moeten zijn om te profiteren van dit huidige indrukwekkende rendement.

De presale van deze enerverende crypto game wist al snel $100.000 op te halen. Hiermee heeft het project een sterke start ervaren, maar de verwachting is dat deze presale alleen maar succesvoller gaat worden. Tokens kosten op dit moment $0,009 per stuk, maar deze prijs zal binnen een aantal dagen verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek The Meme Games Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!