Miljardair Michael Dell: “Bitcoin is fascinerend”

Michael Saul Dell, een Amerikaanse miljardair-zakenman en de oprichter van computerfabrikant Dell, heeft weer enthousiasme gewekt in de Bitcoin-gemeenschap. In een recent CNBC-interview met BlackRock CEO Larry Fink erkende Michael Dell dat Bitcoin een legitiem financieel instrument is. Daarnaast noemde hij Bitcoin (BTC) “fascinerend”.

In de afgelopen jaren was Dell sceptisch over Bitcoin, maar daar lijkt inmiddels verandering in te zijn gekomen. Hij verklaarde dat hij zich de afgelopen tijd heeft verdiept in BTC en dat hij er veel over heeft geleerd, wat hem van gedachten heeft doen veranderen. De miljardair-zakenman ziet BTC nu als een legitieme investering die thuishoort in de portefeuilles van investeerders.

Dit is niet de eerste keer dat Dell, wiens vermogen momenteel $117 miljard bedraagt, de community plaagt met pro-Bitcoin berichten op sociale media. Eerder in juni had hij een korte interactie met Bitcoin bull Michael Saylor. Hij zei op het socialmediaplatform X, “Schaarste creëert waarde,” waarop Saylor antwoordde, “Bitcoin is Digitale Schaarste”.

Hij lanceerde ook een poll onder zijn 738.000 volgers op platform X, met de vraag wat zij het belangrijkst vonden. Zijn volgers konden stemmen op: kunstmatige intelligentie, liefde en relaties, Bitcoin, of geen van deze dingen. Interessant genoeg won BTC die poll, met 43,1% van zijn volgers die de digitale activa kozen, terwijl 39,2% koos voor liefde en relaties.

De BTC-gemeenschap speculeert al lange tijd over de mogelijke BTC-aankoop door Michael Dell. De vraag blijft echter of de interesse van Dell in de grootste cryptocurrency verder gaat dan alleen zijn berichten op sociale media.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!