Bitcoin koers overtreft $61k, terwijl ETF’s instroom zien van $310 miljoen

Terwijl de Bitcoin koers opnieuw het niveau van $61k overschreden heeft, beginnen spot Bitcoin ETF’s ook weer in populariteit te stijgen. Uit recente gegevens blijkt namelijk dat Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s op 12 juli een robuuste instroom kenden, met een instroom van meer dan $310 miljoen, wat hun sterkste prestatie sinds 5 juni markeert.

Volgens gegevens van Farside Investors leidde BlackRock’s iShares Bitcoin Trust het peloton met een instroom van $120 miljoen, op de voet gevolgd door het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund met $115,1 miljoen.

De Bitwise Bitcoin ETF verzekerde zich van de derde plek met $28,4 miljoen, terwijl de Grayscale Bitcoin Trust een zeldzame instroom van $23 miljoen zag. De VanEck Bitcoin Trust ETF en Invesco Galaxy Bitcoin ETF trokken ook respectievelijk $6 miljoen en $4 miljoen aan instroom aan.

Omgekeerd registreerden ETF’s uitgegeven door Hashdex, Franklin Templeton, Valkyrie en WisdomTree die dag geen enkele instroom.

Deze stijging vertegenwoordigt de grootste instroom op één dag sinds 5 juni, toen deze ETF’s in totaal $488,1 miljoen ophaalden. Van maandag 8 juli tot en met vrijdag hebben deze fondsen gezamenlijk $1,04 miljard aan nieuwe investeringen verzameld. Sinds hun lancering iets meer dan zes maanden geleden hebben spot Bitcoin ETF’s een netto instroom van $15,8 miljard geaccumuleerd.

Uit gegevens van CoinGecko blijkt dat de Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur met 4% is gestegen en momenteel wordt verhandeld voor een prijs van $60.808. De cryptocurrency heeft de afgelopen maand echter een daling van 15% ervaren en is 21% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!