Duitsland heeft slechts 9.000 Bitcoin over na verkoop

De Duitse overheid heeft nog maar 9.094 Bitcoin over in haar Bitcoin (BTC)-portemonnee, wat slechts 18% is van wat het oorspronkelijk had, na de laatste reeks heen-en-weer transacties naar crypto-beurzen op 11 juli.

De portemonnee, die sinds januari Bitcoin vasthoudt die in beslag is genomen bij een inval tegen een website voor film-piraterij, heeft sinds 19 juni miljarden aan Bitcoin overgemaakt, maar heeft de inspanningen begin juli opgevoerd.

Op 11 juli daalde het saldo van de portemonnee kortstondig tot onder de 5.000 BTC nadat 10.620 BTC ter waarde van ongeveer $615 miljoen naar cryptocurrency handelsplatformen zoals Coinbase, Bitstamp, Kraken, Flow Traders en twee anonieme adressen werden gestuurd, merkte blockchain intelligentiebedrijf Arkham op.

Echter, kort daarna werden sommige van deze fondsen teruggestuurd naar de Duitse overheidswallet, waardoor de Bitcoin-holdings van Duitsland weer boven de 9.000 BTC kwamen.

Bron: Arkham

De huidige telling betekent dat de Duitse overheid nu slechts 18% van de 49.857 Bitcoin die het in januari in beslag nam van de film-piraterijwebsite Movie2k, in bezit heeft.

Arkham gelooft dat de twee anonieme adressen eindigend op “139Po” en “bc1qu” waarschijnlijk eigendom zijn van institutionele stortings- of over-the-counter handelsdienstverleners. Dit is echter niet bevestigd.

De massale verkoop van Bitcoin door Duitsland is niet goed gevallen bij de Duitse wetgever en Bitcoin-activist Joana Cotar, die eerder in juli betoogde dat Bitcoin in plaats daarvan had kunnen worden aangenomen als een “strategische reservevaluta” om te beschermen tegen risico’s in het traditionele systeem.

Een gebruiker van Ordinals liet zijn frustraties blijken in een inscriptie, die vertaalt naar “Belastingen zijn diefstal.”

Bron: Ord.io

De verkoop, gecombineerd met zorgen dat Mt. Gox meer dan $8 miljard aan Bitcoin aan zijn schuldeisers is begonnen te distribueren, heeft grotendeels bijgedragen aan een prijsdaling van BTC in de recente weken.

De bearish gebeurtenissen hebben bijgedragen aan de Crypto Fear & Greed Index — een indicator die marktsentiment bijhoudt — die voor het eerst sinds januari 2023 in de zone van “Extreme Angst” is gevallen.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven op $56.870, een daling van 1,8% in de laatste 24 uur en 15,1% in de laatste maand.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!