TikTok gaat AI-chatbot ‘Genie’ toevoegen voor westerse gebruikers

De grote social media applicatie TikTok is naar verluidt van plan om een nieuwe AI-chatbot toe te voegen, genaamd Genie, die zich op westerse gebruikers zal richten. Het virale videoplatform, eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, heeft een aanvraag ingediend voor de handelsmerknaam “Genie” in de Verenigde Staten, waaruit blijkt dat het bedrijf van plan is de chatbot binnenkort uit te brengen.

Volgens een recent artikel vanuit Semafor zal de nieuwe chatbot gebruikers een conversatie-interface bieden die de interactie tussen mens en AI zal vergemakkelijken. Het beschreef het als volgt:

“In mei heeft de virale video-app in de VS een aanvraag ingediend om de naam ‘Genie’ te handelsmerken voor een AI-chatbotsoftware die onder andere gesprekken zal simuleren, interactie en communicatie tussen mensen en AI zal vergemakkelijken, en mensachtige spraak zal produceren en tekst.”

Genie gaat een revolutie teweegbrengen in de interactie tussen gebruiker en AI op TikTok

De indiening karakteriseert Genie als een applicatie die de communicatie tussen mensen en AI mogelijk maakt en beheert. Dit is een positieve stap in de strategie van TikTok om de kunstmatige intelligentie-aspecten van de applicatie te verbeteren en de interactie van gebruikers te stimuleren.

In tegenstelling tot zijn voorganger, ‘Tako’, die op de Filippijnen werd gelanceerd en gebruikers voornamelijk links naar gerelateerde video’s voorzag, suggereren de geruchten over Genie meer functionaliteiten. Tako’s vermogen was alleen de aanbevelingen van de inhoud in de applicatie en niet in staat om op de gedetailleerde vragen te reageren. Genie daarentegen is ontworpen als een geavanceerder hulpprogramma dat andere AI-functies van TikTok in één applicatie combineert.

Enkele van de mogelijke verbeteringen van Genie kunnen aspecten van de huidige AI-oplossingen van TikTok omvatten, zoals generatief AI-zoeken. Dit is een feature van Douyin, de Chinese versie van Tiktok, waarbij de gebruiker vragen of weetjes kan intypen en automatisch antwoord krijgt. Daarom zal Genie, dankzij de integratie van vergelijkbare functies, TikTok-gebruikers helpen de inhoud te verkennen en te vinden die ze nodig hebben, niet alleen binnen de applicatie, maar ook daarbuiten.

Maar wacht, er is meer…

Naast het verbeteren van de zoekmogelijkheden, wordt van Genie verwacht dat het verschillende andere op AI gebaseerde functionaliteiten zal integreren waaraan momenteel wordt gewerkt. Dit omvat TikTok’s ‘StreamVoice’, die in staat is om zelfs vanuit een kleine sample een menselijke stem na te bootsen, en het componeren van AI-muziek en het genereren van tekst naar video. Deze tools zullen worden geïntegreerd in één chatbot en het toegangsgemak van verschillende diensten die op AI zijn gebaseerd, zal worden verbeterd.

Daarnaast heeft TikTok gewerkt aan virtuele avatars om virtuele persona’s te genereren die live-uitzendingen binnen het platform kunnen uitvoeren. Deze functie kan worden opgenomen in Genie, waardoor gebruikers interactie kunnen hebben met virtuele mensen en zo het gebruik van TikTok kan verbeteren.

Genie maakt deel uit van het grotere plan van TikTok om een ​​pionier te worden op het gebied van AI op het gebied van sociale media. Terwijl andere platforms, zoals Meta, AI-chatbots in alle apps hebben geïntegreerd, lijkt het gebruik van TikTok meer op hulpprogramma’s te zijn gebaseerd voor ontdekking. Om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om toegang te krijgen tot en deel te nemen aan het groeiende aanbod aan AI-functies, is TikTok van plan deze allemaal in één chatbot te integreren. Dit verschilt van de AI-tools die beschikbaar zijn op andere sociale mediaplatforms, waarbij de belangrijkste output een tekstsamenvatting is of een visueel beeld dat is gemaakt op basis van tekstinvoer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!