Ethereum ETP’s zien grootste uitstroom sinds 2022

Crypto exchange-traded products (ETF’s) hebben nu al drie weken op rij netto-uitstromen geregistreerd, met een totaal van $30 miljoen. Bijzonder opvallend is dat Ethereum-geïndexeerde ETP’s vorige week meer dan $60 miljoen aan uitstroom zagen, de grootste sinds augustus 2022, volgens vermogensbeheerder CoinShares. Dit maakt Ethereum (ETH) tot de slechtst presterende asset van het jaar op basis van netto instroom.

In de afgelopen twee weken bedroeg de totale uitstroom van Ethereum $119 miljoen. In tegenstelling hiermee zagen multi-asset en Bitcoin ETP’s respectievelijk $18 miljoen en $10 miljoen aan instroom. Short Bitcoin-posities lieten een uitstroom van $4,2 miljoen zien, wat kan duiden op een veranderend marktsentiment.

Ondanks de negatieve wekelijkse prestaties van Ethereum ETP’s, is het tempo van de uitstroom vertraagd ten opzichte van voorgaande weken.

Op regionaal niveau noteerden de VS, Brazilië en Australië instromen van respectievelijk $43 miljoen, $7,6 miljoen en $3 miljoen. Duitsland, Hongkong, Canada en Zwitserland zagen echter uitstromen van respectievelijk $29 miljoen, $23 miljoen, $14 miljoen en $13 miljoen.

Hoewel verschillende aanbieders kleine instromen rapporteerden, werden deze overschaduwd door een aanzienlijke uitstroom van $153 miljoen van Grayscale. De wekelijkse handelsvolumes stegen met 43% tot $6,2 miljard, wat nog steeds onder het jaargemiddelde van $14,2 miljard ligt.

Ondanks een over het algemeen positief sentiment ten opzichte van crypto dit jaar, hebben blockchain-aandelen het moeilijk gehad, met uitstromen van $545 miljoen, wat neerkomt op 19% van het beheerde vermogen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!