Sony treedt crypto-markt in met overname van Japanse cryptobeurs

Sony Group heeft zijn intrede gedaan in de crypto-exchange-markt door de Japanse cryptobeurs Amber Japan over te nemen, die voorheen bekend stond als DeCurret. Amber Japan, gevestigd in Tokio, heeft na de overname door Sony Group aangekondigd dat het voortaan door het leven gaat als S.BLOX. Deze overname markeert Sony’s eerste stap in de wereld van crypto-exchanges.

In een persbericht van 1 juli maakte Amber Japan, dat de crypto-handelsdienst “WhaleFin” aanbiedt, bekend dat het na de overname van plan is om het aantal ondersteunde valuta’s en functies uit te breiden. Details hierover zijn echter nog niet gegeven. Met de nieuwe naam S.BLOX wil het bedrijf gebruikmaken van Sony Group’s verschillende bedrijfstakken om “nieuwe waarde te creëren in de sector van cryptocurrency-handelsdiensten.”

Sota Watanabe, CEO van Startale Labs, deelde in een post op X dat een leidinggevende van Startale “de exchange bij Sony gaat leiden.” Hij voegde eraan toe dat beide partijen “1,5 jaar geleden een plan voor een nieuwe ketenlaag hebben gemaakt en nu in de uitvoeringsfase zitten.”

Het bedrijf werd in 2018 opgericht als DeCurret en werd in 2022 overgenomen door de Japanse dochteronderneming van de Singaporese Amber Group. Destijds stelde Amber Group dat de overname hen in staat zou stellen gereguleerde crypto-exchange en custody diensten aan te bieden die voldoen aan de Japanse financiële marktvoorschriften, aangezien DeCurret was geregistreerd bij de Japanse Financial Services Agency.

In 2023 kreeg Amber Group echter te maken met grote uitdagingen, zoals kostenbesparingen en banenverlies, terwijl het bedrijf een neerwaartse trend in de crypto-markt doorstond, veroorzaakt door de ineenstorting van FTX. Er werd ook gemeld dat het bedrijf zijn internationale uitbreidingsplannen had stopgezet vanwege de bredere marktimpact van de FTX-crisis.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!