Crypto analist onthult: Waarom crypto nu daalt en welke crypto gaat stijgen volgende week?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Na een korte rustperiode deze week, is crypto vandaag weer gedaald. Zo is de Bitcoin koers vandaag weer onder $60.000 gedaald, waardoor de markt vanmorgen 2% lager lag dan gisteren. Aan het begin van de middag lijkt de crypto markt weer terug te kruipen naar het niveau van gisteren, met een zeer lichte stijging van 0,02% op dit moment.

De markt vraagt zich af waarom crypto daalt en hoewel er veel wordt gespeculeerd, zijn er meerdere mogelijke oorzaken die hebben geleid tot de daling van de crypto sector. Voorbeelden hiervan zijn de dalende hype rondom de spot Bitcoin ETF, het wachten op de lancering van de spot Ethereum ETF, maar ook algemene onzekerheid en onrust in de markt.

Waarom daalt crypto deze week?

Op dit moment heerst er veel onzekerheid rondom crypto investeerders, deze onrust zou echter kunnen minderen in de komende maanden. Het einde van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC in combinatie met de lancering van de spot Ethereum ETF zou de markt kunnen kalmeren en het vertrouwen in de crypto sector kunnen herstellen.

Hoewel de zomer officieel is begonnen, zullen we nog iets langer moeten wachten op de ‘crypto zomer’, het kan dus zijn dat de crypto markt de komende dagen nog bearish blijft en stagneert.

Komst van spot Ethereum ETF

De markt wacht in spanning af op de spot Ethereum ETF, die een maand geleden goedkeuring heeft gekregen van de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS. Als gevolg hiervan is de Ethereum koers die dag met bijna $ 1.000 gestegen, wat laat zien wat voor grote invloed de lancering van deze spot ETF kan hebben op crypto.

Aan het begin van dit jaar was te zien hoe de lancering van de spot Bitcoin ETF heeft geleid tot een sterke rally van de crypto markt. En hoewel ETH geen BTC is, is het wel de grootste altcoin, waardoor juist altcoins een grote rally mee kunnen maken na de lancering van de Ethereum ETF.

Minder hype rondom spot Bitcoin ETF

De lancering van de spot Bitcoin ETF in januari heeft veel hype opgewekt, waardoor niet alleen Bitcoin de lucht is ingeschoten, maar ook altcoins volgde. Nu de hype rondom de ETF is afgekoeld, kan dit ook een oorzaak zijn dat crypto daalt.

De Bitcoin koers is in de afgelopen maand met ruim 10% gedaald en ligt momenteel op $61.330, nadat het vanmorgen zo laag als $60.500 kwam te liggen. Enkele weken geleden lag Bitcoin nog boven $70.000, wat de mogelijkheid versterkt dat mensen niet zo enthousiast meer zijn over de Bitcoin ETF.

De voorgaande weken was ook te zien dat altcoins veel harder daalde dan Bitcoin, omdat de BTC koers omhoog werd gehouden door de activiteit in de spot crypto ETF markt. Als de spot ETF’s later dit jaar weer groeien in populariteit, kan Bitcoin weer stijgen, terwijl de spot Ethereum ETF een extra boost kan geven aan altcoins.

Op korte termijn kan de crypto markt mogelijk nog verder dalen, wat een goede mogelijkheid kan zijn voor investeerders om crypto te kopen en vast te houden voor de komende bull run. 

Terwijl sommige analisten verwachten dat Bitcoin boven $100.000 kan klimmen dit jaar, kunnen altcoins in verhouding nog veel harder stijgen en is het zelfs voor grote altcoins mogelijk om x5 of x10 te gaan ten opzichte van nu.

Welke crypto gaat stijgen in de volgende crypto bull run?

Als je de huidige staat van de crypto markt ziet als mogelijkheid om later dit jaar en begin 2025 veel geld te verdienen, is dit een van de beste momenten om te investeren. Zo kun je kijken naar veelbelovende cryptomunten uit de top 100 (met name AI en crypto gaming), maar ook nieuwe crypto projecten in de gaten houden.

In dit artikel kijken we naar 3 opkomende cryptomunten die voor een lage prijs te koop zijn in de presale. Het voordeel is dat deze tokens binnenkort hard kunnen stijgen, omdat je tijdens de presale een voorsprong krijgt op de rest van de markt. Zo kun je met een kleine investering mogelijk veel geld verdienen, wat deze projecten erg interessant maakt.

Pepe Unchained (PEPU)

De goedkeuring van de Ethereum ETF in mei had niet alleen een grote invloed op Ethereum, maar ook op PEPE, de meest populaire memecoin op de blockchain. Dit is iets wat zich na de lancering van de ETF kan herhalen, waardoor de nieuwe Pepe blockchain van Pepe Unchained (PEPU) ook zou kunnen exploderen in populariteit.

Pepe Unchained is een nieuwe layer-2 op Ethereum, die profiteert van de sterke beveiliging van Ethereum zelf. Daarnaast zijn transacties op deze Pepe blockchain 100 keer zo goedkoop als op de Ethereum mainnet en ook veel sneller. Deze blockchain zal 100% in het teken staan van memes, waardoor deze een nieuwe virale hit zou kunnen worden.

Tijdens de presale heb je de kans om PEPU te kopen voor minder dan $0,0081 per token en vroegtijdig te staken met gigantische beloningen. Op dit moment verdien je een APY van ruim 2.000%, dat is meer dan 5% per dag! Maar nu de presale meer dan $1 miljoen heeft opgehaald, zal de prijs binnenkort stijgen en zullend e staking beloningen zakken, er is daarom geen tijd te verliezen.

Op dit moment haalt PEPU ongeveer zo’n $100.000 per dag op in de presale, als dit tempo nog verder toeneemt, duurt het niet lang voordat de presale wordt uitverkocht. Na de presale zal PEPU worden gelanceerd op zijn eerste exchange en kan de prijs mogelijk nog veel hoger worden.

Nu naar Pepe Unchained

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) is een opkomende crypto meme die zijn eigen trading bot heeft ontwikkeld. Deze krachtige AI is speciaal ontwikkeld als persoonlijke hulpje voor traders, met als doel om zoveel mogelijk winst te maken met trades en ondertussen de trader te beschermen tegen aanvallen zoals MEV.

Naast het lanceren van zijn AI trading bot, zal WAI ook profiteren van zijn status als honden memecoin, waardoor deze teckel in een korte tijd viraal kan gaan. Op langere termijn zal de utility het draagwerk doen, waardoor het project op langere termijn kan groeien in populariteit.

De presale heeft inmiddels ruim $6,5 miljoen opgehaald, terwijl de Sausage Army steeds groter wordt en de meme coin na lancering een grote boost kan geven. De Telegram groep van WienerAI heeft al meer dan 11.500 leden, terwijl het project ruim 14.200 volgers heeft op X (Twitter).

Je kunt WAI tijdens de presale kopen voor $0,000722 per stuk, maar deze prijs zal vanavond stijgen. Op dit moment kun je tijdens de presale staken om een APY van 175% te krijgen op je gekochte tokens. Na lancering kun je je presale tokens claimen en verhandelen op exchanges, waarschijnlijk tegen een veel hogere prijs.

Nu naar WienerAI

PlayDoge (PLAY)

Een van de meest veelbelovende nieuwe projecten van dit jaar is PlayDoge (PLAY), een nieuwe Play-to-Earn game die deze zomer gelanceerd zal worden en later dit jaar kan exploderen in user-base. Deze game is geïnspireerd door Dogecoin en de nostalgische Tamagotchi uit de jaren 90.

Binnen de wereld van PlayDoge kun je voor je eigen digitale Shiba Inu hond zorgen en gebruiken als avatar in uitdagende minigames. Door goed voor je huisdier te zorgen en hoge scores te behalen, verdien je een grote hoeveelheid PLAY-tokens als beloning. Deze tokens kun je binnen het spel gebruiken voor upgrades en cosmetische items, daarnaast kun je PLAY verkopen voor geld of staken om passief inkomen te verdienen.

In de huidige fase van de presale is het mogelijk om PlayDoge voor een vaste lage prijs van $0,00513 per stuk te kopen. Deze prijs zal aan het begin van het weekend stijgen naar $0,00514 per token, terwijl je vandaag ook kunt profiteren van een hogere staking APY van 124%.

Dankzij zijn indrukwekkende en nostalgische design, heeft PlayDoge veel potentie om in een korte tijd viraal te gaan en uit te verkopen in de presale. Hierdoor zou PLAY na lancering veel meer waard kunnen zijn. Na de lancering van de game kan PLAY echter nog verder de lucht in schieten, waardoor deze presale een unieke kans is om veel geld te verdienen dit jaar.

Nu naar PlayDoge

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!