SEC-voorzitter geeft update over Ethereum ETF’s

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft in een nieuw interview met Bloomberg aangegeven dat het goedkeuringsproces voor Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) op de spotmarkt “soepel verloopt”, maar gaf geen tijdlijn.

De SEC-voorzitter, die bekend staat om zijn negatieve houding tegenover de gehele crypto-industrie, zei verder dat het personeel van het bureau bezig is met de gegevens van de vereiste registratie- en openbaarmakingsverklaringen voor de ETH ETF’s. Hij beschreef het als volgt:

“Ik weet de timing niet, maar het gaat vlot. Je kunt het bijna publiekelijk volgen. Je ziet deze aanmeldingen… En het gaat er echt om dat de vermogensbeheerders de volledige openbaarmaking doen, zodat die registratieverklaringen van kracht kunnen worden en die advocaten weten wat dat is. Het is iets dat onze afdeling Corporation Finance honderden, zo niet duizenden keren in iemands carrière afhandelt. Het functioneert soepel. Het is echt aan de vermogensbeheerders om de juiste toelichtingen te geven.”

Hoewel spot Ethereum ETF’s goedgekeuring gekregen hebben, besloot Gensler in hetzelfde interview ook kritiek te uiten op de cryptosector en noemde deze “zeer gecentraliseerd”. Hij zei het onderstaande:

“Een groot deel van dit veld is sterk gecentraliseerd. Het is niet gedecentraliseerd. Dat is niet wat hier gebeurt. Het is sterk gecentraliseerd rond een paar platforms die ook dingen centraliseren en vermengen die we nergens anders zouden toestaan. En dat doen wij niet. De wet staat niet toe dat u tegen uw klanten handelt en een zogenaamde beurs exploiteert en vooraan handelt en mogelijk ook investeert in een beleggingscontract of effect en vervolgens noteert en de notering popt.

Dit gebeurt allemaal in potentie op deze locaties, en we zien dat enkele van de leidende figuren die twee jaar geleden een veel grotere zaal zouden hebben gevuld als ze op dit podium hadden gezeten, nu in de gevangenis zitten of in afwachting zijn van een gevangenisstraf.”

Ondanks het feit dat Gensler geen exacte tijdlijn gegeven heeft voor de lancering van spot Ethereum ETF’s, heeft Bloomberg’s ETF-expert Eric Balchunas onlangs aangegeven dat ze mogelijk tegen 2 juli goedgekeurd zullen worden. We wachten het echter geduldig af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!