Gaming-experts spreken zich uit over Web3-gaming

Amitt Mahajan, bekend van spellen zoals Farmville en Pirate Nation, onderstreept het nut van beta tests voor de ontwikkeling van games, vooral binnen de blockchain-sector.

Volgens Mahajan leidt het geleidelijk uitbrengen van games en het verfijnen ervan door gemeenschapsfeedback tot producten van betere kwaliteit en grotere betrokkenheid. Hij zei het volgende tegen Cointelegraph:

“Het continu openbaar aanpassen en verbeteren van het spel spreekt mij erg aan. Het is een proces van lanceren en verfijnen.”

Mahajan waardeert vooral vroege feedback, zoals blijkt uit de aanpassingen aan Farmville, dat oorspronkelijk in slechts vijf weken ontwikkeld werd maar steeds verder verbeterd werd door gebruikerssuggesties.

Opbouwen van gemeenschap en betrokkenheid

Mahajan gelooft tevens dat door games in fases te lanceren, niet alleen de kwaliteit van het spel verbetert, maar ook de band met de spelersgemeenschap sterker wordt.

Tijdens de ontwikkeling van Pirate Nation, een gratis te spelen piratenthema-RPG op de blockchain, was de betrokkenheid van de gemeenschap bij de technologische ontwikkelingen essentieel voor de vorming van het spel. “Veel van onze gemeenschapsleden zijn betrokken omdat ze de technologische innovaties waarmee we werken, geweldig vinden,” aldus Mahajan.

Blockchain niet als USP

Sam Saliba, voormalig hoofd marketing bij Activision Blizzard, stelt voor dat blockchain-gamingbedrijven hun marketingaanpak herzien. Hij is van mening dat de focus op blockchain-technologie en cryptobeloningen mogelijk niet de beste strategie is. Hij gaf het volgende aan:

“Gamers zijn voornamelijk geïnteresseerd in boeiende en vermakelijke ervaringen, ongeacht de gebruikte blockchain.”

Hij pleit ervoor om games te marketen als entertainment, met een focus op verhaallijnen, spannende gameplay en unieke ervaringen, in plaats van de technologie erachter.

Saliba twijfelt echter ook aan de toegevoegde waarde van cryptobeloningen in games, die vaak een nichepubliek aantrekken. In plaats daarvan ziet hij meer in het ontwikkelen van boeiende spelprogressiesystemen en gameontwerpen die spelers actief houden.

De opkomst van Web3 gaming

Ondanks enige scepsis uit de traditionele game-industrie, ziet Saliba een groeiende potentie in Web3-gaming, vooral met de recente afname in investeringen in traditionele games. Hij ging verder met:

“Web3-gaming lijkt sneller te groeien en trekt makkelijker investeringen aan.”

Web3 biedt ontwikkelaars tevens meer creatieve vrijheid, wat hen in staat stelt zich te richten op vernieuwende projecten in plaats van doorlopende franchises, aldus Saliba.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!