Dogecoin (DOGE) in zwaar weer na daling onder cruciale steunniveaus

De prijs van Dogecoin (DOGE) is de afgelopen week met meer dan 11% gedaald, waarbij alleen al in de laatste 24 uur een daling van 4% werd genoteerd, volgens gegevens van CoinMarketCap. Op dit moment handelt DOGE rond $0,119, met een marktkapitalisatie van meer dan $17,2 miljard.

Onze analyse van recente statistieken toonde aan dat 72% van de investeerders in Dogecoin nog steeds winst maakt, maar het vertrouwen lijkt af te nemen, zoals blijkt uit de daling van hun gemiddelde saldo tot $2,6K, wat kan wijzen op verwachtingen van verdere prijsdalingen.

Huidige marktstemming en on-chain data

Bij onze verdere analyse van de on-chain gegevens van deze memecoin, inclusief statistieken van Santiment, bleek dat Dogecoin’s MVRV-verhouding scherp is gedaald gedurende de afgelopen week, wat een bearish vooruitzicht voor de munt aangeeft.

Daarnaast zijn de dagelijkse actieve adressen van Dogecoin gedaald na een piek op 20 juni, wat wijst op verminderde gebruikersbetrokkenheid. Ook blijft de gewogen sentiment metric negatief, wat de overheersende bearish stemming op de markt weerspiegelt.

Technische analyse en toekomstperspectief

Een evaluatie van de dagelijkse grafiek van Dogecoin biedt verdere inzichten. De Chaikin Money Flow (CMF) duidt op een neerwaartse trend, wat wijst op toenemende neerwaartse risico’s. Desondanks nadert de Relative Strength Index (RSI) het oversold-gebied, wat mogelijk kan leiden tot meer koopinteresse en een opwaartse druk op de prijs. De MACD-indicator vertoont ook de mogelijkheid van een bullish crossover.

Met deze gemengde signalen zou een trendomkeer in het verschiet kunnen liggen. Als zo’n ommekeer plaatsvindt, zou Dogecoin kunnen streven naar $0,127 als eerste doel. Een doorbraak boven dit niveau zou de weg kunnen openen naar een prijs van $0,148 in de komende weken.

Conclusie

Kort samengevat heeft de recente daling van Dogecoin onder cruciale steunniveaus het vertrouwen van investeerders aangetast, zoals blijkt uit belangrijke on-chain metrics. Hoewel technische indicatoren wijzen op mogelijke verdere dalingen, bestaat de kans op een trend omkeer. Investeerders moeten alert zijn op een doorbraak boven $0,127, wat kan leiden tot hogere niveaus. Desondanks wordt voorzichtig optimisme geadviseerd gezien het overheersende bearish sentiment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!