SEC zal mogelijk niet in beroep gaan in Ripple-rechtszaak, volgens voormalig SEC-manager

De Securities and Exchange Commission (SEC) zou ervoor kunnen kiezen om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak in het kort geding van rechter Analisa Torres waarin Ripple Labs gedeeltelijk wordt bevoordeeld, wat een strategische verschuiving aangeeft om te voorkomen dat er een potentieel ongunstig precedent wordt geschapen in hogere rechtbanken.

Deze mogelijkheid is aan het licht gekomen nu de cryptogemeenschap wacht op de uitspraak van de rechtbank over de rechtsmiddelen die tegen het einde van de zomer van 2024 wordt verwacht, waarna de mogelijkheid voor de SEC om in beroep te gaan opengaat.

Waarom de SEC een beroep wil vermijden tegen Ripple

Kristina Littman, voormalig hoofd van de Enforcement’s Cyber ​​Unit van de SEC, sprak tijdens een recente conferentie over digitale activa over de mogelijke handelwijze van de SEC. Ze speculeerde dat de SEC, gezien de gemengde juridische meningen in soortgelijke zaken, ervoor zou kunnen kiezen de beslissing van de districtsrechtbank te aanvaarden. Ze merkte op:

“Wat het Ripple-bezwaar betreft, zal ik zeggen dat ik benieuwd ben of de partijen daar in beroep gaan.”

Haar observatie wijst op de onzekerheid en strategische berekeningen die achter de schermen spelen. Ze ging verder in op het potentiële juridische conflict dat de beslissing in beroep bemoeilijkt en merkte op:

“Ik denk dat er enige speculatie is dat, omdat rechter Rakoff en de Terra-opinie het expliciet niet eens waren met de logica van rechter Torres uit de Ripple-opinie, en Coinbase vervolgens niet echt ingaat op de mening van Ripple evenzeer, maar je weet dat het vrij expliciet de Terra-logica overneemt.”

Ze vervolgde door de lage kansen op een beroep te benadrukken:

“Ik denk dat er enige speculatie is dat de SEC de mening van Ripple daar gewoon als een mening van de districtsrechtbank zou kunnen laten blijven en niet het risico zou lopen om het naar een circuitniveau te verheffen waar ze mogelijk slechte berichten zouden kunnen uitlokken. wet wanneer ze anderszins gunstige uitspraken hebben in de nasleep van de Ripple-rechtszaak.”

Wat staat er op het spel

Uit de initiële uitspraak van juli 2023 bleek dat de programmatische verkoop- en secundairemarkttransacties van Ripple niet als effectentransacties werden geclassificeerd. Het bedrijf won op drie van de vier betwiste punten. Rechter Torres concludeerde alleen dat de verkoop van XRP aan institutionele klanten kwalificeerde als effectentransacties.

Dit werd gezien als een grote overwinning voor Ripple, te midden van een langdurig debat over de classificatie van XRP als effect. Het vonnis was gebaseerd op gedetailleerde interpretaties van de Amerikaanse effectenwetten, met name hoe deze van toepassing zijn op digitale activa, die niet expliciet onder de bestaande statuten vallen.

Wat de complexiteit nog vergroot, zijn de uiteenlopende uitspraken in andere verwante zaken. In de zaak SEC versus Terraform Labs verwierp rechter Rakoff bijvoorbeeld de redenering van rechter Torres die in de Ripple-zaak werd toegepast. Bovendien heeft de grote cryptocurrency-beurs Coinbase zich nauwer aangesloten bij het oordeel in de Terraform Labs-zaak in plaats van te verwijzen naar het Ripple-besluit, wat het regelgevingslandschap nog ingewikkelder maakt.

De opmerkingen van Littman weerspiegelen een bredere strategische overweging binnen de SEC om mogelijk te voorkomen dat onzekere juridische wateren op het niveau van hoger beroep worden getest, wat ongunstige precedenten zou kunnen versterken die het vermogen van het agentschap om effectief te reguleren in de sector zouden kunnen belemmeren. In plaats daarvan zou de SEC, door niet in beroep te gaan, proberen een flexibeler regelgevend standpunt te handhaven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!