De grootste bank ter wereld noemt Ethereum “digitale olie” en Bitcoin “digitaal goud”

De grootste bank ter wereld, de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), heeft naar verluidt Ethereum (ETH) “digitale olie” en Bitcoin (BTC) “digitaal goud” genoemd.

In een nieuw rapport – gedeeld door Matthew Sigel, hoofd digitale activa bij de vermogensbeheerder VanEck – prijst de ICBC de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Daarnaast geeft het rapport aan dat de marktvraag naar digitale activa groot is, wat de innovatie in de sector stimuleert. Het beschrijft het als volgt:

“De marktvraag drijft de voortdurende iteratie van digitale valuta aan.”

Het rapport maakt vergelijkingen tussen Bitcoin en goud en zegt ook dat de koningsmunt voordelen heeft toegevoegd. Het gaat verder met:

“Bitcoin behoudt de schaarste die vergelijkbaar is met goud door middel van wiskundige consensus, terwijl het het probleem oplost van moeilijk te verdelen, moeilijk te authenticeren en lastig mee te nemen. De monetaire kenmerken worden geleidelijk zwakker, terwijl de activakenmerken voortdurend sterker worden.”

Door Ethereum “digitale olie” te noemen, prijst het rapport verschillende kenmerken van het ecosysteem van het beste smart contractplatform. Hoewel ICBC enkele tekortkomingen van het netwerk benadrukt, gelooft het ook dat de technologische vooruitgang deze in de loop van de tijd zal oplossen. Het geeft het volgende aan:

“Ethereum heeft zijn technologie voortdurend geüpgraded op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en duurzaamheid, waardoor technische kracht wordt geboden voor de digitale toekomst…

Ethereum introduceert Turing-volledigheid met zijn exclusieve programmeertaal (Solidity) en virtuele machine (EVM), waardoor ontwikkelaars een verscheidenheid aan complexe slimme contracten en applicaties kunnen schrijven en regelen, wat een sterke platformondersteuning biedt voor blockchain-technologie. De flexibiliteit ervan wordt algemeen erkend op het gebied van gedecentraliseerde financiering (DeFi) en niet-fungibele tokens (NFT), en breidt zich geleidelijk uit naar het fysieke infrastructuurnetwerk (DePin).

In wezen stelt de Turing-volledigheid van Ethereum het in staat om alle programmeerinstructies uit te voeren onder de premisse van correcte instructies en voldoende bronnen, maar het brengt ook verschillende praktische problemen met zich mee…

Vooruitkijkend zullen Ethereum-ontwikkelaars blijven werken aan het vinden van het Pareto-optimum tussen duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie.”