Grote spelers verkochten deze altcoin voorafgaand aan zijn correctie van 40%

Grote cryptocurrency-investeerders, ook wel bekend als whales, hebben zaterdag voor miljoenen dollars aan YFI verkocht, voordat de altcoin een scherpe correctie van meer dan 40% ondervond, volgens on-chain-gegevens.

Eén portemonnee, opgemerkt door blockchain-trackingbedrijf Lookonchain, stortte het grootste deel van $5,8 miljoen aan YFI op cryptocurrency-beurzen, waarschijnlijk met het plan om deze op de open markt te verkopen. Het gaf het volgende aan:

“Waarom daalde YFI plotseling met meer dan 40%?

Portemonnee ‘0x48f9’ maakte 446 YFI ($5,8 miljoen) over, waarvan het grootste deel werd gestort op beurzen…

En een whale had veel geluk en verkocht 96 YFI voor 636 ETH ($1,23 miljoen) tegen een prijs van $12.893 voordat YFI kelderde.”

Gebaseerd op de grafiek van Lookonchain daalde YFI naar een dieptepunt van $8.971 toen de whales hun bezittingen loosden. De inheemse activa van het yield-farming-protocol is sindsdien weer wat hersteld en worden op het moment van schrijven verhandeld voor $9.408, een stijging van meer dan 2% in de afgelopen 24 uur.

Lookonchain zag ook een portemonnee geassocieerd met het investeringsfonds achter de gedecentraliseerde beurs aggregator 1inch (1INCH), die van de recente rally van Uniswap profiteerde door zijn UNI-tokens te ontladen voor $2,13 miljoen.

Volgens Lookonchain heeft het 1Inch Investment Fund zijn UNI-tokens echter wel tegen een verlies verkocht. Het zei hierover het onderstaande:

“De 1inch Team Investment Fund-portemonnee verkocht alle 416.924 UNI voor 2,13 miljoen USDC tegen een prijs van $5,11…

1inch gaf op 10 februari 2 miljoen USDC uit om 299.849 UNI te kopen voor $6,67, en zorgde vervolgens voor liquiditeit op Uniswap.

Het lijkt erop dat 1inch alle UNI met verlies heeft gedumpt!”

Op het moment van schrijven handelt UNI voor $5,09, wat bijna dezelfde prijs is als toen het 1inch Investment Fund zijn bezittingen verkocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!