Solana wordt ecosysteem partner van de Dubai-free zone

De Solana (SOL) Foundation is een ecosysteempartner geworden voor het Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), een van de vrijhandelszones binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens de aankondiging van 15 oktober zal Solana met zijn blockchainplatform technische en zakelijke ontwikkelingsondersteuning bieden aan alle leden van het DMCC Crypto Centre. Het bedrijf zal ook webinars en educatieve cursussen geven over verschillende Web3-onderwerpen en zijn reeds lopende subsidieprogramma in het DMCC uitbreiden.

De bestaande partners van Solana krijgen op hun beurt een bevoorrechte behandeling in het DMCC, aldus de CEO van het Centrum, Ahmed Bin Sulayem:

“We zullen kosteloze installatie en zakelijke licenties bieden voor Solana ecosysteemprojecten, terwijl onze leden toegang kunnen krijgen tot een eersteklas blockchainplatform en toegewijde Solana-engineeringteams die hun bedrijven naar nieuwe hoogten kunnen brengen.”

De lijst van ecosysteempartners van DMCC omvat ook de cryptobeurs ByBit, de digitale activamarktmaker DWF Labs, een Web3-incubator TDeFi, een durfkapitaalfonds Brinc en verschillende andere entiteiten, terwijl het totale aantal leden van het Centrum officieel 23.000 bedrijven bedraagt.

Samen met de Abu Dhabi Global Market (ADGM) en de Dubai Silicon Oasis Authority (DSOA) is het DMCC een van de drie oorspronkelijke economische vrijhandelszones die zijn opgericht in de VAE om het investeringsklimaat te stimuleren. Dit trio zal binnenkort worden vergezeld door de Ras Al Khaimah Digital Assets Oasis (RAK DAO), onthuld tijdens Blockchain Life 2023.

Tegen september 2023 heeft het Solana-netwerk de tiende plek ter wereld ingenomen op het gebied van het totale waarde vergrendeld (TVL) met een equivalent van ongeveer $359 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!