Amerikaanse dollar is nog niet dood, aldus Shark Tank-investeerder

De bekende Shark Tank-investeerder Kevin O’Leary is in een recent interview met Stansberry Research dieper ingegaan op de vrees dat een andere valuta de Amerikaanse dollar zou kunnen onttronen als de onbetwiste koning in internationale handel en financiën.

Volgens de durfkapitalisten zal de dollar waarschijnlijk de wereldreservevaluta blijven zolang rijke landen en individuen hun rijkdom blijven opslaan op de Amerikaanse aandelenmarkt.

O’Leary gaf echter aan dat al zijn hele leven oproepen hoort voor de ondergang van de Amerikaanse dollar, maar dat dit tot heden nog niet is gebeurd. Hij zei het volgende:

“Ik luister naar de dood van de Amerikaanse dollar sinds 1966. Elke twee jaar komt er iemand langs die zegt: ‘Dit is de dood van de Amerikaanse dollar’. Je hoeft jezelf maar één vraag te stellen: als je een staatsinvesteringsfonds – het kan me niet schelen in welk land – Midden-Oosten, Oost-, West-Europa, waar is het grootste deel van uw vermogen op dit moment? Het zit in de S&P 500, uitgedrukt in Amerikaanse dollar.

Totdat dat verandert, is er geen kans dat een andere valuta de standaardvaluta van de wereld wordt. Mensen wilden er Bitcoin van maken. Dat is interessant, maar dat is speculatie. Dat is geen valuta. Dus misschien een gedigitaliseerde versie van de dollar, hoewel dat door privacyoverwegingen zal worden tegengehouden, denk ik. Misschien een privéversie daarvan zoals USDC (USD Coin). Maar de basiseenheid van rijkdom en opslag van rijkdom blijft de Amerikaanse dollar.

Vraag elke vermogende persoon waar ook ter wereld waar ze al hun geld willen stoppen. Niemand vertelt je de yuan, niemand zegt de euro, niemand zegt het Britse pond. Niemand zegt Braziliaanse valuta of Venezolaanse valuta. Het is allemaal de Amerikaanse dollar. Ik zeg tegen iedereen die zich hier zorgen over maakt: ‘Kom er maar overheen.’”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Over de kwestie van landen als China en Rusland die bemiddelingsovereenkomsten sluiten om hun eigen fiat-valuta’s te gebruiken om transacties af te wikkelen, zei O’Leary dat het niet relevant is, aangezien grote economieën afhankelijk blijven van de dollar om goederen en diensten te verhandelen. Hij vervolgde met:

“Niemand dumpt zijn Amerikaanse dollar, dat is een belangrijk handelsplatform, en iedereen wil grondstoffen, goederen en diensten verhandelen in Amerikaanse dollars. Ik roep dit altijd uit. Wie zegt dit? Zoek een staatsinvesteringsfonds voor me…

Rusland? Laat me daarin investeren. Wat een goed idee. Dat is het hele punt. Die plek verandert zichzelf in een economische woestenij. Wat kan ik nog meer zeggen? Ze zullen ze geen Amerikaanse dollars geven totdat [Rusland] beter wordt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!