Bitcoin wordt sterk geaccumuleerd op $20.000

De CEO van cryptocurrency-databedrijf CryptoQuant, Ki Young Ju, heeft onthuld dat uit gegevens blijkt dat whales van Bitcoin (BTC) agressief aan het kopen zijn rond de prijs van $20.000 via de toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance.

In een tweet die Ki Young Ju deelde met zijn meer dan 300.000 volgers op het microblogging-platform, merkte hij op dat sinds BTC de $20.000 bereikte, de dominantie van het spothandelsvolume van Binance omhoog schoot en nu 84% bereikt. De op één na grootste beurs, zei hij, is Coinbase met 9%. Hij tweette het volgende:

“Whales verzamelen BTC in Binance. Sinds de Bitcoin koers het niveau van $20k bereikte, schoot de dominantie van het spothandelsvolume van Binance omhoog, en het is nu 84%. De op één na grootste is Coinbase, 9%. Ik weet niet zeker of deze whales momenteel instellingen zijn die prime brokers of crypto-OG’s gebruiken.”

Het is vermeldenswaard dat Binance in de zomer BTC-handelsparen zonder kosten heeft gelanceerd, waardoor gebruikers kunnen handelen op verschillende paren met de koningsmunt zonder handelskosten, wat de handelsvolumes sterk stimuleert.

De analyse van Ki Young Ju voegde er met name ook aan toe dat het BTC-spothandelsvolume voor elke cryptocurrency-beurs de afgelopen zes maanden is gestegen, niet alleen dat van Binance. De CEO schreef dat het spotvolume “voor alle beurzen 20x toenam” in die periode, maar voegde eraan toe dat het volume “vorige maand het hoogste van het afgelopen jaar was, maar niet veel verandering bracht in de dagelijkse gesloten prijs. Dit zou erop kunnen wijzen dat iemand (en) alle liquiditeit koopt.”

De CEO voegde er ook aan toe dat BTC-futureshandelaren “nu voornamelijk whales” zijn, terwijl hij een grafiek deelde die schijnbaar impliceert dat wanneer whales de handel in Bitcoin-futures domineren, de prijzen bijna een bodem hebben bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!