Trump kondigt wederzijdse tarieven aan – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft onlangs aangekondigd wederzijdse tarieven in te voeren in voordeel van de Verenigde Staten. Voor traders wereldwijd roept dit cruciale vragen op over de Bitcoin koers. Waarom kiest Donald Trump er voor om nu tarieven in te voeren, wat zijn deze tarieven precies, en hoe kunnen deze handelstarieven impact hebben op crypto? Is het mogelijk dat een handelsoorlog tussen de VS, China en de EU nog grotere gevolgen kan hebben?

Wat zijn wederzijdse tarieven en waarom kiest Trump ervoor?

Wederzijdse tarieven, oftewel ‘reciprocal tariffs’, zijn reacties op dezelfde tarieven die zijn opgelegd aan Amerikaanse goederen. Het is eigenlijk een soort “wraak” reactie van de VS, waardoor handel vanuit beide partijen nu duurder wordt. President Trump heeft vooral aangegeven dat deze reactie komt uit een principe van economische wederkerigheid en eerlijkheid, en hoopt hiermee andere economische grootmachten de kop in te drukken.

Wederzijdse tarieven als reactie op andere landen. Bron: The White House op X.

Trump wil tevens het zekere voor het onzekere nemen om de Amerikaanse industrie te beschermen tegen oneerlijke handelspraktijken. Daarom heeft hij de handelstarieven van alleen auto’s en andere markten verlengd naar “niet-monetaire barrières” zoals valutamanipulatie en “vervuilingshavens”. China en de EU zullen tarieven zien van maar liefst 34% en 20%. Maar een land als Cambodja heeft het het zwaarst te verduren, met tarieven van maar liefst 49% op goederen. Iedereen wacht in spanning af op de reactie van andere landen op deze acties van de VS, aangezien dit voor de wereldeconomie drastische gevolgen zou kunnen hebben.

Economische gevolgen van de handelstarieven

De mentaliteit, beredeneringen en gevolgen van deze wederzijdse tarieven kunnen de relaties met belangrijke handelspartners zoals China en Europa onder druk zetten. Het verder ophogen kan leiden tot een kettingreactie van verdere economische gevolgen. Door meer tegenmaatregelen in te voeren kunnen handelsspanningen escaleren, en neemt economische onzekerheid nog verder toe.

Als we kijken naar handelstarieven in het verleden, heeft de consument hier altijd het meest onder geleden. Prijzen verhoogde, economische groei werd beperkt en de algemene wereldhandel vertraagde ontzettend. Groeiende economische onzekerheid maakt beleggers nerveus, waardoor ze sneller onderzoek doen naar alternatieven die hun vermogen beter beschermen tegen schommelingen van de markt.

Ook in 2018 sprak Trump zijn mening uit op Twitter over handelstarieven.

Wat Trump alleen mogelijk onderschat, is dat zijn wederzijdse tarieven ook kunnen leiden tot een zwakkere Amerikaanse dollar (USD). Het wordt minder aantrekkelijk om handel te drijven met de VS, en de handel in dollars neemt af. Mogelijk kan dit verdere implicaties hebben voor andere markten over de hele wereld, en de waarde van andere valuta (zoals cryptocurrency) ook beïnvloeden.

Wat doen beleggers in tijden van onzekerheid?

Momenteel zijn beleggers volledig gefocust op het zoeken naar veilige havens om hun vermogen in te beschermen. De meest bekende manieren zijn het investeren in goud, zilver en bepaalde obligaties. Recentelijk heeft Bitcoin zich echter bewezen als een populaire en alternatieve veilige haven om geld in vast te zetten. Doordat Bitcoin gedecentraliseerd is en er maar een beperkt aantal coins beschikbaar zijn, is het een aantrekkelijk en stabiel alternatief buiten het traditionele financiële systeem.

Bitcoin koers van afgelopen week. Bron: CoinMarketCap

Tijdens eerdere handelsoorlogen en economische spanningen, zoals die in 2019 tussen de VS en China, steeg de koers van Bitcoin aanzienlijk. Dit kan een belangrijke indicator zijn dat economische spanningen wel degelijk kunnen leiden tot een verhoogde vraag naar Bitcoin en andere cryptovaluta. Ondanks de plotse daling van de afgelopen dagen, kan het dus een mogelijk moment zijn om nu te investeren en af te wachten wat er verder gaat gebeuren.

Toekomstige impact van handelstarieven op crypto

Analisten verwachten dat de volatiliteit op traditionele markten weer gaat toenemen door de wederzijdse tarieven die worden ingevoerd. Aandelenmarkten, valutakoersen en grondstofprijzen kunnen voor turbulente tijden staan. Door stijgende volatiliteit kan de vraag op traditionele markten ook verder afnemen, wat tevens allesbehalve optimaal is voor de economie.

De handelstarieven die zijn ingevoerd door Donald Trump hebben een kettingreactie gevormd, die consumenten ertoe hebben geleid veiligere alternatieven te zoeken voor hun vermogen. Bitcoin staat nog steeds sterk bovenaan deze lijst, en door een groeiende interesse in deze cryptovaluta, kan de koers op korte en mogelijk langere termijn aanzienlijk stijgen.

Institutionele adoptie van Bitcoin kan ook stijgen tijdens een periode van economische onzekerheid. Investeringsfondsen, pensioenfondsen, banken en andere instellingen kunnen hun portefeuilles verder verbreden met cryptovaluta, om een beter vangnet te vormen voor consumenten. Hierdoor kan de acceptatie en waarde verder toenemen.

Wat betekent dit voor de doorsnee belegger?

Door deze forse reactie van de Amerikaanse president Trump, zullen beleggers en traders extra zorgvuldig moeten nadenken over hoe ze met hun geld omgaan. Door de voortvloeiende economische onzekerheid verliezen traditionele markten hun aantrekkingskracht en potentie voor positief rendement. Het is dus verstandig om goed up-to-date te blijven met nieuwe ontwikkelingen binnen de wereldeconomie.

Cryptovaluta zoals Bitcoin bieden interessante mogelijkheden. Door het gedecentraliseerde netwerk en de eenvoudige toegankelijkheid, wordt het steeds aantrekkelijker voor consumenten, beleggers en financiële instellingen om crypto te ondersteunen. Doordat de vraag naar Bitcoin hierdoor kan toenemen, zou de koers verder kunnen stijgen. Echter, het is van belang je investeringen goed uit te spreiden en risico’s te minimaliseren.

Naast Bitcoin zijn er verschillende innovatieve cryptoprojecten met unieke voordelen en groeipotentie. Hieronder bespreken we drie verschillende projecten en hun presales die in dit economische klimaat op hun eigen manier uniek en aantrekkelijk zijn.

Solaxy ($SOLX)

Solaxy ($SOLX) is het eerste Layer 2-blockchain project van Solana, en richt zich volledig op het oplossen van problemen rondom congestie en schaalbaarheid. De presale heeft al veel goede resultaten geboekt, en meer dan $28 miljoen opgehaald. Tokens zijn momenteel te koop voor $0,001682 per token, dus het is hartstikke gemakkelijk om in te stappen. Maar let wel op, naarmate de presale vordert, stijgt de prijs van de tokens ook.

Deze meme coin biedt off-chain transactieverwerkingen voor maximale snelheid zonder problemen. Verder heeft Solaxy multi-chain integratie tussen Solana en Ethereum, en hiermee profiteert het optimaal van de snelheid en liquiditeit van deze twee netwerken. Solaxy is geweldig gepositioneerd om te groeien, met een doordacht langetermijnplan, en innovatieve manieren om schaalbaarheid te optimaliseren.

Traders geloven volop in de toekomst van Solaxy, dus voordat het op de grote exchanges komt en mogelijk ontploft in waarde, kan het verstandig zijn om mee te doen met dit geweldige project in tijden van economische onzekerheid.

Doe nu mee met de presale van Solaxy

Bitcoin Bull ($BTCBULL)

Bitcoin Bull ($BTCBULL) is een unieke meme coin die traders beloont met echte BTC airdrops wanneer Bitcoin belangrijke koersmijlpalen bereikt. Dankzij deflatoire burning mechanismes die gekoppeld zijn aan Bitcoin’s koersstijgingen, is BTC Bull een laagdrempelig alternatief om indirect mee te profiteren van de groei van Bitcoin. Mocht je dus niet het vermogen hebben om gelijk hele Bitcoins te kopen, dan is Bitcoin Bull de ideale oplossing.

De presale heeft al meer dan $4 miljoen opgehaald, en je kunt tokens kopen voor $0,002445 per token. BTC Bull’s missie is om de meest bullish community te worden tijdens de weg van Bitcoin naar $1 miljoen. En de goede resultaten van de presale versterken dit idee, traders willen maximaal profiteren van Bitcoin, zonder gelijk veel geld in te zetten.

Wil je dus ook meegroeien met Bitcoin, en onderdeel worden van deze bullish meme community? Dan is BTC Bull een top keuze.

Doe nu mee aan de presale van Bitcoin Bull

Best Wallet Token ($BEST)

Best Wallet Token ($BEST) combineert een geoptimaliseerde gebruikerservaring met de geavanceerde beveiliging van Fireblocks MPC-CMP. Dit project is een veilige en voordelige manier voor traders om deel te nemen aan presales en exclusieve cryptoprojecten zonder gedoe. Dit gecombineerd met lage transactiekosten maken Best Wallet de ideale keuze voor traders die hun algemene crypto ervaring willen optimaliseren.

Het project verwacht richting eind 2026 een leidende positie op de cryptomarkt te veroveren, en de resultaten van de presale weerspiegelen deze missie. Zo heeft het project al meer dan $11 miljoen opgehaald, met een tokenprijs van $0,024575 per token. Best Wallet is een multi-chain wallet die focust op langetermijngroei. En door deel te nemen aan de presale krijg je exclusieve voordelen.

Download de Best Wallet app, word onderdeel van de community en profiteer van lagere kosten, vroege toegang tot nieuwe projecten, hogere staking beloningen en nog veel meer.

Doe nu mee aan de presale van Best Wallet Token

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direc t of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.