Ripple vs. SEC: Advocaten bespreken de mogelijke tijdlijn en uitkomsten

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft voortduren, nu de SEC op het nippertje een beroepschrift heeft ingediend. Deze ontwikkeling wijst erop dat de zaak voorlopig nog niet tot een einde komt. Ondanks de onzekerheid proberen pro-XRP-advocaten een mogelijke tijdlijn voor de conclusie van de zaak te schetsen, wat de cryptomarkt in beroering brengt.

Advocaten voorspellen mogelijke uitkomst in Ripple-zaak

De SEC heeft formeel beroep aangetekend tegen Ripple Labs, wat de langlopende rechtszaak verder vertraagt. Hierdoor is de speculatie in de markt weer opgelaaid, vooral nadat pro-XRP-advocaten hun visie hebben gedeeld over wanneer deze juridische strijd mogelijk eindigt.

Volgens de bekende pro-XRP-advocaat Fred Rispoli is de kans groot dat de uitspraak van het 2nd Circuit Court pas begin 2026 zal vallen. Rispoli benadrukt echter dat een schikking nog altijd mogelijk is, vooral vanwege het verplichte bemiddelingsprogramma dat door beroepsrechtbanken wordt aangemoedigd. Een dergelijke schikking zou de zaak vroegtijdig kunnen beëindigen, wat de aandacht van beleggers trekt.

Een andere vooraanstaande advocaat, Jeremy Hogan, heeft zijn twijfels uitgesproken over het beroep van de SEC. Volgens Hogan kan dit juridische manoeuvre zich tegen de SEC keren, wat de invloed van de toezichthouder in de cryptowereld zou kunnen verzwakken. Hij verwacht dat de SEC het beroep verliest, en zelfs als ze winnen, zal het alleen resulteren in een boete zonder verdere impact op Ripple’s gebruik van XRP.

Ripple gaat in tegenberoep

Ripple Labs heeft op zijn beurt ook besloten om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een eerdere uitspraak aan te vechten. In een bericht van 3 oktober op X kondigde Ripple-CEO Brad Garlinghouse aan dat het bedrijf bereid is de strijd met de SEC zo lang als nodig voort te zetten om de status van XRP als geen effect te verdedigen. Hij noemde het beroep van de SEC “misleidend en frustrerend” en verklaarde:

“Ze lijken de boodschap nog steeds niet te begrijpen: ze hebben verloren op alle belangrijke punten. Ripple, de crypto-sector en de rechtsstaat hebben al gewonnen.”

Vooruitzichten voor XRP blijven positief

Ondanks de neerwaartse prijsbeweging blijft de algemene verwachting voor XRP positief. Verschillende experts voorspellen een sterke rally tegen het einde van het jaar. Zo is er zelfs sprake van een mogelijke prijsstijging tot $3 rond Kerstmis, wat veel aandacht trekt van beleggers die hopen op een zogenaamde “Uptober”-rally. Deze positieve vooruitzichten en de voortdurende ontwikkelingen rondom de rechtszaak zorgen ervoor dat XRP centraal blijft staan in de cryptowereld.