Expert onthult 3 redenen waarom Solana in 2024 de $200 niet zal bereiken en het beste SOL-alternatief om te kopen Rexas Finance (RXS) is

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het volstaat te zeggen dat Solana (SOL) nauwelijks een nieuwe naam is, aangezien het voortdurend opduikt in discussies op talloze blockchainnetwerken waarvan de voordelen snelle transacties, minimale transactiekosten en een gedecentraliseerde positie met betrekking tot Ethereum omvatten. Sommige sceptische deskundigen twijfelen er echter aan of Solana zulke gedurfde verwachtingen in het bereik van $200 en hoog kan waarmaken vóór het einde van het jaar 2024. Dit ongelukkige scenario met betrekking tot de kritieke functionaliteit van Solana heeft haar aandachtzoekende groeicurve in de cryptocurrency-omgeving niet verminderd. In het licht hiervan heeft de expert drie conclusies getrokken over de vooruitzichten van Solana en uitgelegd waarom deze vooruitzichten niet zullen worden gehaald, en daarom waarom investeerders moeten overwegen om te zoeken naar investeringsmogelijkheden zoals Rexas Finance (RXS), dat zinvolle voordelen en toepasbaarheid heeft.

Reden 1: Het blockchain-trilemma – Solana’s compromis van decentralisatie

Solana is erg agressief geweest als het gaat om het schalen van zijn platform, wat zijn grootste kracht lijkt te zijn, aangezien de gebruikers binnen het platform duizenden transacties per seconde (TPS) kunnen verwerken.

Dit betekent dat het veel verder is gegaan in de richting van het concurreren met andere laag 1-oplossingen, waaronder Ethereum. Opgemerkt moet worden dat dit om voor de hand liggende redenen veel gebruikers heeft aangetrokken, de kosten waren hoog – d.w.z. decentralisatie. Het blockchain-trilemma is het probleem van het kiezen welke decentralisatie, beveiliging en schaalbaarheid moeten worden verbeterd. Er is opgemerkt dat het beslissen welke moet worden verbeterd ten koste van de andere een probleem is geweest voor blockchain-netwerken.

Decentralisatiecompromis is duidelijk zichtbaar bij Solana, waarvan de wijzigingen in ontwerpen snellere transacties mogelijk hebben gemaakt. Hoewel deze architectuur betekent dat Solana snelle transacties kan leveren en tegelijkertijd lage operationele kosten kan handhaven, creëert het problemen met betrekking tot de structurele en beveiligingsaspecten van het betreffende netwerk.

Reden 2: Redenen die voortvloeien uit netwerkstabiliteit en technische problemen

Solana heeft een groot aantal technische problemen ervaren, zoals netwerkuitval en congestie. Hoewel de groei van het platform werd gewaardeerd, heeft de toename van gebruikers enkele van de gebreken ervan onthuld, vooral tijdens periodes met hoge handelsactiviteiten. De introductie van meme-munten heeft bijgedragen aan overbelasting van de bronnen van het netwerk, wat heeft geleid tot een evenredige toename van het aantal mislukte transacties. Zoals het er nu voorstaat, heeft deze instabiliteit het imago van het netwerk aangetast, wat veel twijfels oproept over hoe het netwerk het gaat redden als er meer gebruikers bijkomen.

Solana lijkt nog steeds te worden blootgesteld aan toekomstige technologische gebreken die Solid ervan kunnen weerhouden nieuwe prijsdoelen te halen. Zoals Tan opmerkt: “Solana moet nog worden getest in termen van leiderschapsconcurrentie omdat het nog niet zo lang bestaat als Ethereum.” Tot op de dag van vandaag is het onwaarschijnlijk dat Solana een prijskaartje van $1.000 krijgt, totdat Solana aantoont dat dergelijke technologie net zo robuust is als alle andere of zelfs beter.

Reden 3: De daling van FTX en het vrijgeven van Solana Token

De factoren die verband houden met FTX, de ineenstorting van de cryptocurrency-beurs, vormen een van de grootste tegenwind voor Solana. FTX had een groot bezit van SOL-tokens van 41 miljoen die waren vergrendeld en ontworpen om geleidelijk te worden ontgrendeld in de loop der jaren. Dit betekent dat tussen 2025 en 2028 miljoenen van deze sol-tokens onrechtmatig verkrijgbaar zullen zijn en daarom zou de prijs van die token negatief worden beïnvloed door een grote hoeveelheid van dergelijke tokens die op de markt komen.

Vóór de ondergang van FTX werden deze munten als vergrendeld beschouwd totdat het rendement op de investering werd beschouwd als een manier om het in het bedrijf geïnvesteerde geld terug te verdienen, net als elke andere durfkapitaalinvestering in de crypto-industrie. Maar na de ineenstorting van FTX zijn deze munten tegen belachelijk lage tarieven aan andere investeerders gedumpt. Sommige van deze investeerders konden SOL voor $ 64 per stuk vastzetten; 20% van hun aankoop werd in maart 2025 ontgrendeld en het resterende deel werd elke maand tot 2028 uitgevoerd.

Omdat deze nieuwe houders hun SOL voor een onbeduidende prijs kochten, wordt verwacht dat de meesten van hen ervoor zullen kiezen om te verkopen wanneer de tokens worden ontgrendeld, wat leidt tot immense verkoopdruk op de markt. Een dergelijke focus op kortetermijnbeloningen is mogelijk niet in het beste belang van de investeerders wat betreft de duurzaamheid van het Solana-ecosysteem op de lange termijn. Zodra de verkoop van SOL-tokens begint, zal de wens en het vermogen van potentiële investeerders om Solana naar nieuwe hoogten te duwen, zelfs de waargenomen grens van $ 1.000, deus ex machina zijn.

Rexas Finance: Beste SOL-alternatief voor 2024

Niettemin, omdat Solana waarschijnlijk veel barrières zal tegenkomen die de kans om $ 1.000 waard te zijn in 2024 kunnen verminderen, zullen investeerders die willen profiteren van langetermijnvooruitzichten met de huidige Rexas Finance-prijs van $ 0,04 een aantrekkelijkere optie vinden bij Rexas Finance. Volgens de strategie van het bedrijf houdt het zich bezig met de tokenisatie van activa zoals onroerend goed, edelmetalen en kunstwerken. Op deze manier voegt Rexas Finance echte waarde toe aan blockchaintechnologie door liquide en toegankelijke markten te creëren voor illiquide activa.

Het tokenisatieproces is gericht op de transformatie van niet-digitale activa naar digitale tokens voor handel op gedecentraliseerde beurzen waar individuele handelaren hoogwaardige gadgets kunnen bezitten zonder in het begin veel te verliezen. Dit nieuwe concept overwint het probleem van activamarkten op de conventionele manier – liquiditeitsknelpunten en creëert nieuwe investeringsmogelijkheden in een markt van meerdere biljoenen dollars.

Bovendien is Rexas Finance ook in een goede positie om binnen een paar jaar te groeien, aangezien de markt voor het tokeniseren van activa in de echte wereld naar verwachting snel zal groeien. Investeerders die inkopen bij de presale kunnen deel uitmaken van de groei van het platform in de eerste maanden van het platform als vroege leden van de Ethereum- en Solana-platforms.

Zal Rexas Finance $200 bereiken?

Zoals bij elke cryptocurrency, zal de vraag of Rexas Finance (RXS) ooit zal worden verhandeld tegen een prijs zo hoog als $1.000 afhangen van verschillende factoren, zoals marktacceptatie, projectsucces en algemene cryptomarkttrends.

Marktkapitalisatie en circulerend aanbod

Het aanbod en de vraag naar de valuta’s of tokens in omloop hebben daardoor invloed gehad op de prijs van de Rexas Finance (RXS)-munten. Om RXS de prijs van $200 te laten bereiken, zouden we kennis moeten hebben van het totale aantal uitgegeven tokens. Als het aanbod hoog is (in miljarden), zou het een zeer hoge marktkapitalisatie vereisen, waarschijnlijk meer dan de huidige marktkapitalisatie van BTC of ETH. Aan de andere kant, als het totale aanbod laag is, misschien binnen de compressie van miljoenen, zou het voor RXS minder moeilijk zijn om naar hogere prijsniveaus te klimmen met een lagere marktkapitalisatie.

Real-World Use Case

Rexas Finance richt zich op Real World Asset (RWA) tokenisatie, waarvan wordt voorspeld dat het een aanzienlijke groei zal doormaken, aangezien meer activa zoals onroerend goed en grondstoffen in de toekomst op blockchainnetwerken zullen worden geplaatst. Als het project de marktleider in deze ruimte kan worden en op grote schaal kan worden overgenomen, heeft de waardering ervan een kans om onwaarschijnlijke prijzen te rechtvaardigen.

Whale- en beleggersinteresse

Whale-activiteit en initiële financiering zijn een kenmerk van het project geweest, zoals te zien is bij Rexas Finance. Als dit patroon aanhoudt en er meer institutionele spelers aan boord komen, zou RXS kunnen genieten van een aanzienlijke kapitaalwaardering. De volgende sprong naar $1.000 vereist echter een geleidelijke toename in waarde en acceptatie door de markt.

Bredere markttrends

In het hele cryptocurrency-ecosysteem zou RXS de huidige positie van de markt nodig hebben om dergelijke hoge prognoses te vereisen. De bullish cycli van de markt zoals die in 2017 en 2021 hebben plaatsgevonden, hebben de prijzen van veel tokens opgedreven, maar slechts voor een korte periode voordat er correcties kwamen.

Conclusie

Solana’s herstelplannen zijn gebaseerd op hun eerdere prestaties op de cryptocurrencymarkt, maar de groei in de toekomst wordt belemmerd door veel risico’s. Of het nu wordt vertroebeld door compromissen over decentralisatie, overgewicht door technische wanbetalingen of neergehaald door het spook van de impact na het faillissement van FTX, de visie dat Solana in 2024 $ 1.000 bereikt, vervaagt snel.

Dergelijke investeerders die de goede vooruitzichten voor hen in deze trant overwegen, zullen zich wenden tot Rexas Finance met een echt functionerend potentieel dat zich richt op een meetbare real-world asset tokenization-markt van biljoenen Amerikaanse dollars! Met zijn eigenschappen van het aanmoedigen van stabiliteit, liquiditeit en gebruiksgemak, is Rexas Finance dat ontbrekende stuk dat het niveau en de snelle groei kan ontsluiten waartoe Solana ooit in staat werd geacht. In zulke dynamische veranderingen op de cryptomarkt zijn het projecten als Rexas Finance die waarde creëren en echte problemen aanpakken die waarschijnlijk het volgende tijdperk van blockchaintransformatie inluiden.

    Voor meer informatie over Rexas Finance (RXS) kunt u de onderstaande links bezoeken:

    Website: https://rexas.com
    Whitepaper: https://rexas.com/rexas-whitepaper.pdf
    Twitter/X: https://x.com/rexasfinance
    Telegram: https://t.me/rexasfinance

    Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

    Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!