Econoom en Bitcoin-criticus waarschuwt voor economische ramp na renteverlaging vanuit de Federal Reserve

De bekende econoom en Bitcoin-criticus Peter Schiff heeft zojuist een waarschuwing afgegeven over de renteverlaging vanuit de Amerikaanse Federal Reserve. Hij koppelt deze stap aan stijgende goudprijzen en een verzwakkende Amerikaanse dollar, en voorspelt een diepe recessie en oplopende inflatie. “Het is voorbij voor de Fed,” benadrukte Schiff.

Renteverlaging leidt tot economische crisis

Op X (voorheen Twitter) reageerde Schiff op de renteverlaging van 50 basispunten door de Fed. Hij waarschuwde dat deze renteverlaging niet alleen de naderende recessie niet zal voorkomen, maar ook de inflatie zal aanwakkeren, waardoor de economische neergang nog erger wordt. Hij schreef het volgende:

“Zoals verwacht gaf de Fed toe aan de markten en verlaagde de rente met 50 basispunten. Deze ronde van renteverlagingen zal niet alleen niet voorkomen dat een afkoelende economie in een recessie terechtkomt, maar het zal ook de druk op de inflatie opvoeren, waardoor de recessie alleen maar erger wordt. Koop nu goud.”

De aandelenmarkten begrijpen het niet

In een vervolgbericht wees Schiff erop dat de renteverlaging goud naar een recordhoogte van meer dan $2.595 stuurde en de Amerikaanse dollar verzwakte tot onder 0,84 Zwitserse frank, het laagste niveau in 13 jaar. Hij benadrukte bovendien dat de stijging van lange termijn staatsobligatierentes een zorgwekkend teken is: “Het is game over voor de Fed.”

Schiff haalde ook uit naar analisten die menen dat de aandelenmarkten geen recessie inprijzen omdat ze dicht bij recordhoogtes handelen. Volgens Schiff begrijpen deze analisten niet dat beleggers verwachten dat een recessie zal leiden tot verdere renteverlagingen en QE, wat als positief voor aandelen wordt gezien. “Dat is waar de markten op anticiperen,” stelde hij.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!