Bullish indicator op XRP grafiek wijst op potentiële stijging naar $1

XRP is één van de meest besproken cryptocurrencies in de markt. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat analisten en handelaren de grafieken van de munt constant in de gaten houden. Ondanks het feit dat de munt dit jaar geworsteld heeft en tegenvallende prestaties heeft laten zien, heeft er onlangs een bullish patroon gevormd in de weekgrafiek van XRP.

Omgekeerd hoofd- en schouderpatroon

Zoals gezegd, tonen recente gegevens aan dat XRP mogelijk bullish momentum kan gaan krijgen. De munt heeft namelijk een omgekeerd hoofd- en schouderpatroon gevormd op de weekgrafiek. Dit patroon wordt vaak beschouwd als een betrouwbare indicator van een bullish trendomkering.

De linkerschouder van deze formatie begon zich te vormen in mei 2022 en zette zich voort tot december 2022, waarbij de kop in juni 2023 verscheen. Sinds augustus 2024 begon de rechterschouder zich te ontwikkelen, waarbij de voltooiing van dit patroon wijst op een kritisch weerstandsniveau – de neklijn – gelegen rond $0,65 tot $0,66.

Als XRP boven deze zone uitbreekt, kan de prijs stijgen naar de $1-grens. Historisch gezien komt dit koersdoel overeen met de verwachtingen voor dit type patroon. Om de bullish outlook te versterken, zullen handelaren echter ook in de gaten houden of XRP zijn positie boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200 weken kan behouden. Als de prijs boven deze belangrijke technische niveaus blijft, zal het vertrouwen van de markt in een aanhoudende opwaartse beweging waarschijnlijk toenemen.

Maandgrafiek ziet er ook bullish uit

Naast de weekgrafiek laten indicatoren op de hogere timeframes ook een positief vooruitzicht zien. Op de maandgrafiek vertoont XRP een symmetrisch driehoekspatroon. Dit type technische formatie signaleert vaak een dreigende significante uitbraak, die, indien bevestigd, kan leiden tot veel hogere prijsniveaus. Volgens sommige technische prognoses kan XRP, als het boven de bovenste trendlijn van dit patroon uitbreekt, potentieel stijgen tot wel $ 4,2.

Hoewel XRP de afgelopen maanden ondermaats heeft gepresteerd, bieden deze technische ontwikkelingen reden tot voorzichtig optimisme onder handelaren en investeerders. Een duidelijke uitbraak boven het weerstandsniveau van $0,65-$0,66 zou een sterkere rally kunnen katalyseren. We wachten het geduldig af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!