ENS gaat samenwerkingen met PayPal en Venmo om cryptotransacties te vergemakkelijken

ENS Labs, het bedrijf achter het Ethereum Name Service (ENS)-protocol, is een partnerschap aangegaan met traditionele betalingsaanbieders PayPal en Venmo om cryptotransacties te vereenvoudigen.

De samenwerking stelt gebruikers in staat om digitale activa te verzenden met behulp van ENS-namen. Volgens het persbericht kunnen PayPal- en Venmo-gebruikers in de Verenigde Staten nu ENS-namen invoeren bij het overmaken van cryptovaluta, waardoor de noodzaak om wallet-adressen handmatig te kopiëren of te scannen wordt verminderd. Hierdoor zal de kans op fouten worden geminimaliseerd.

Met ENS-integratie kunnen gebruikers valkuilen vermijden die aan het verzenden van cryptocurrencies verbonden zijn. In plaats van te vertrouwen op omslachtige wallet-adressen, kunnen gebruikers eenvoudig de ENS-naam invoeren en de platforms halen automatisch het bijbehorende wallet-adres op. Dit verbetert het gemak en versterkt de beveiliging, omdat oplichters vaak misbruik maken van gebruikersfouten bij het invoeren of opslaan van wallet-adressen.

De samenwerking omvat ook een adresboekfunctie die ENS-namen opslaat, zodat gebruikers snel eerdere contacten kunnen oproepen. Deze functionaliteit bouwt voort op de bestaande crypto-infrastructuur binnen PayPal en Venmo, waardoor externe transacties net zo naadloos verlopen als interne transacties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!