Mark Cuban steunt Kamala Harris te midden van verdeelde peilingen

Miljardair en ondernemer Mark Cuban is naar voren gekomen als een uitgesproken voorstander van Kamala Harris, de Republikeinse presidentskandidaat, in de huidige Amerikaanse verkiezingen, terwijl hij ook de Democratische Partij steunt. Op donderdag beschreef Cuban Harris als “pro-business” en suggereerde hij dat zij bepaalde sectoren bevoordeelt, zelfs terwijl zorgen over belastingheffing de discussie blijven aanwakkeren.

Ondanks recente peilingtrends die een stijging in steun voor Donald Trump, de Republikeinse kandidaat, laten zien, wijst Cuban op belangrijke gegevens die suggereren dat Harris nog steeds een aanzienlijk concurrentievoordeel heeft.

Waarom Mark Cuban Harris steunt

Cuban heeft duidelijk gemaakt dat een van de belangrijkste redenen voor zijn steun is dat “Kamala Harris niet Joe Biden is.” Hij beweert dat Harris transparanter en opener is geweest in het bespreken van belastingbeleid vergeleken met eerdere administraties, waaronder die van Obama en Trump. Dit perspectief sluit aan bij Cubans algemene voorkeur voor kandidaten die duidelijke economische beleidslijnen vooropstellen.

In een interview met CNBC vermeldde Cuban dat hij regelmatig overleg heeft—“drie tot vier keer per week”—met de Harris-campagne over effectieve strategieën voor het belasten van de rijken, het verhogen van de inkomsten en het verlagen van de kosten.

Eerder uitte Cuban zijn teleurstelling over Donald Trump, van wie hij aanvankelijk hoopte dat hij als een sterke pro-business kandidaat naar voren zou komen. Zijn desillusie leidde ertoe dat hij zijn steun aan de Democratische Partij gaf, wat nogal onverwacht was, vooral zijn steunbetuiging aan Harris. Cuban sloot zich zelfs aan bij een pro-Harris cryptogroep, wat opschudding veroorzaakte op de cryptomarkt.

Publieke opinie en peilingen

De houding van de miljardair staat echter in contrast met de publieke opinie. In een recente poll op platform X, uitgevoerd door Cuban, werd gebruikers gevraagd wiens karakter zij liever zouden zien dat jonge kinderen zouden navolgen: Trump of Harris. De meerderheid koos voor Trump, wat duidt op sterke Republikeinse steun ondanks Cubans standpunten.

Desalniettemin blijft Cuban gefocust op Harris’ economische standpunt, met name haar voorstel voor een belastingtarief van 28% op vermogenswinsten—een middenweg tussen de huidige 23,8% en Bidens voorgestelde 44,6%.

De spannende strijd tussen Trump en Harris

De lopende Amerikaanse presidentsverkiezing blijft zeer competitief. Gegevens van Polymarket laten zien dat Trump momenteel aan kop gaat met een kans van 53% om te winnen, vergeleken met 46% voor Harris. Dit verschil bestaat zelfs met Cuban die het pro-business model van Harris benadrukt, terwijl Trump profiteert van zijn populaire pro-crypto houding, die aan populariteit wint in belangrijke staten zoals Arizona.

In een verrassende wending suggereerde Elon Musk onlangs waarom Rusland misschien liever niet zou zien dat Trump de verkiezingen wint, wat nog een extra laag van intrige toevoegt aan de al verhitte nationale discussies.

Al met al voegt Mark Cubans uitgesproken steun aan Kamala Harris een unieke dimensie toe aan de lopende Amerikaanse presidentsrace, wat de complexiteit van politieke en economische allianties in het hedendaagse Amerika benadrukt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!