Ethereum Foundation bespreekt budget en meer in recente Q&A

Tijdens de laatste Q&A van de Ethereum Foundation (EF) deelde kernonderzoeker Justin Drake inzichten in de financiële stabiliteit van de stichting, waarbij hij onthulde dat de stichting ongeveer $650 miljoen aan Ethereum (ETH) in haar schatkist heeft. Hij gaf tevens aan dat de stichting, met een jaarlijks budget van ongeveer $100 miljoen, haar activiteiten nog de komende tien jaar kan volhouden, zelfs met schommelingen in de Ethereum koers.

Drake legde uit dat het budget van de Ethereum Foundation voornamelijk subsidies en salarissen dekt, waarbij sommige ontvangers betaling in fiat-valuta vereisen. Het financiële rapport van de stichting zal naar verwachting binnenkort worden vrijgegeven, maar haar fondsen bevinden zich in een sterke positie op basis van de huidige ETH prijs De recente aanvulling van reserves, die tijdelijk werden opgeschort vanwege wettelijke beperkingen, versterkte de financiële zekerheid van de stichting verder.

Toen hem werd gevraagd of de Ethereum Foundation zich zorgen maakt over de stijgende prijs van ETH, gaf een andere EF-onderzoeker, Dankrad Feist, aan dat de stichting geen officieel standpunt inneemt over de prijsbewegingen van ETH als geheel. Individuele onderzoekers hebben echter verschillende meningen. Feist is van mening dat de focus op het bouwen van waardecreërende ecosystemen op Ethereum voorrang moet krijgen boven prijsspeculatie. Hij betoogde dat waardeverwerving op natuurlijke wijze zal plaatsvinden naarmate het ecosysteem van Ethereum volwassen wordt.

Een andere onderzoeker, Anders Elowsson, gaf aan dat de waardering van de ETH prijs belangrijk is omdat de veiligheid van Ethereum wordt geboden door gestakete ETH. De stijgende Ethereum koers verhoogt de economische veiligheid van het platform, wat erg belangrijk is voor de gedecentraliseerde economie. Elowsson benadrukt dat ETH het platform als geheel versterkt als een veilige en betrouwbare valuta binnen Ethereum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!