Zero-KYC voorstel van Reddit-gebruiker zorgt voor veilige P2P transacties

Een Reddit-gebruiker, bekend als ShadowOfHarbringer, heeft een conceptvoorstel ingediend voor een “Zero-KYC Assurance Mechanism for Fiduciary Money Transfer” (ZKAM-FMT). Dit voorstel is ontworpen om man-in-the-middle (MitM) fraude in peer-to-peer (P2P) crypto-valutamarkten te voorkomen.

Het ZKAM-FMT mechanisme beoogt transacties te beveiligen zonder de noodzaak van Know Your Customer (KYC) procedures, die door veel gebruikers als inbreuk op hun privacy worden beschouwd.

Bij een typische MitM-fraude, onderschept een kwaadwillende een transactie tussen twee betrouwbare partijen, waarbij hij de koper misleidt om geld over te maken naar een rekening van een crypto-verkoper. De verkoper stuurt vervolgens onbewust de fondsen naar de oplichter, waardoor de koper zijn aankoop niet ontvangt en de verkoper mogelijk juridische problemen ondervindt.

De voorgestelde ZKAM-FMT oplossing omvat een geïntegreerde browser binnen P2P-marktplaatsen die transactiegegevens controleert, zoals het bedrag, de titel van de overdracht en het rekeningnummer. Dit systeem verifieert de gegevens zonder gevoelige informatie op te slaan of interactie met banksystemen aan te gaan, wat zorgt voor veilige transacties en minder privacyzorgen.

Hoewel het voorstel van de Reddit-gebruiker een innovatieve manier biedt om fraude te bestrijden, zijn er enkele uitdagingen met betrekking tot de implementatie naar voren gekomen. Een belangrijke uitdaging is de integratie met bankwebsites, die complex kan zijn door de vereisten voor updates en de diversiteit van bankplatforms.

De Reddit-gebruiker wijst erop dat het grootste nadeel van het voorstel niet de bewaking is, maar het feit dat jongeren meestal geen bankwebsites gebruiken voor overboekingen.

“Zij gebruiken apps. Als de klant een app wil gebruiken, wordt dit systeem nutteloos.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!