SHIB koers dipt na verkoopdruk – Key levels om in de gaten te houden voor een bullish herstel

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Ondanks dat Shiba Inu (SHIB) recentelijk nog wist te stijgen, de SHIB koers is met 2,4% gestegen over de afgelopen week, heeft een toename in verkoopdruk ervoor gezorgd dat de nummer 2 van de meme coin markt toch weer aan een daling is begonnen. Hoe ziet de nabije toekomst voor Shiba Inu eruit?

Shiba Inu wist over de afgelopen week, net als een aantal andere meme coins, een redelijke stijging door te maken. Shiba Inu steeg over de afgelopen week meer dan 2,5% en ook Pepe Coin (PEPE) wist met meer dan 3% te stijgen.

Shiba Inu koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Een toename in verkoopdruk heeft er nu echter voor gezorgd dat Shiba Inu alleen op 28 augustus al meer dan 2,3% gedaald is. Deze daling heeft ervoor gezorgd dat gebruikers zich zorgen maken over de toekomst van Shiba Inu.

Om te zien wat de Shiba Inu koers binnenkort gaat doen gaan we hieronder verder in op de Shiba Inu koers verwachting.

Mislukte poging bij de 50-daagse EMA leidt tot neerwaartse trend SHIB

Nadat de SHIB koers eerder nog in staat was om een bullish rally te starten na een rebound bij het $0,0000128 niveau bleek de 50-daagse EMA een te groot obstakel te zijn om te overbruggen.

Shiba Inu grafiek met EMA’s in blauw en oranje – bron: TradingView

Een mislukte poging om voorbij de 50-daagse EMA te stijgen zorgde dus al snel voor een neerwaartse trend die de koers richting het $0,000014 niveau bracht.

SHIB traders maken zich hierdoor zorgen, want een verdere daling kan leiden tot een bearish trend die zomaar stand kan houden tot het $0,0000128 niveau.

Mocht de SHIB koers niet in staat zijn om dit niveau vast te houden kan er een nog grotere daling plaatsvinden.

Het wordt dus een spannende periode voor SHIB traders die nu het $0,0000132 niveau nauwlettend in de gaten moeten houden om de toekomstige koers richting van SHIB te bepalen.

Een daling tot onder de directe ondersteuning bij de $0,0000132 kan namelijk leiden tot verdere dalingen richting de $0,000011. Tegelijkertijd, als de koers in staat is om deze ondersteuning vast te houden kan er een bullish reversal plaatsvinden die de koers voorbij de weerstand van $0,0000155 helpt. Vanuit daar is er zelfs een stijging mogelijk richting de $0,0000174.

Alternatieve crypto om in de gaten te houden

De nabije toekomst voor SHIB blijft hierdoor voorlopig nog onduidelijk en hierdoor zie je ook steeds meer investeerders hun aandacht verschuiven naar andere meme coins die op dit moment meer potentieel met zich mee lijken te brengen. Met name meme coins die zich nog in hun presale fases bevinden brengen de nodige potentie met zich mee, aangezien deze projecten hun native token verkopen tegen aanzienlijke kortingen.

Op het moment dat deze projecten vervolgens tractie weten te creëren en een community van investeerders weten op te bouwen kan er al snel een aanzienlijke stijging plaatsvinden op het moment dat de tokens live gaan op exchanges. Vroege investeerders die zich dus op tijd hebben aangesloten bij dit soort projecten weten daardoor vaak aanzienlijke rendementen te verdienen.

Omdat het tegenwoordig moeilijk kan zijn om het juiste presale project te vinden, nu er dagelijks tientallen nieuwe meme coins op de markt verschijnen, beschrijven we hieronder een tweetal van de beste presale tokens van dit moment.

Allebei deze projecten lijken zich op te maken voor aantrekkelijke winsten vanwege hun unieke waarde proposities.

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuw Pepe alternatief gaat viral middels eigen Layer 2-blockchain

Met Pepe Unchained is er een nieuw Pepe alternatief op de markt verschenen dat al snel de nodige aandacht wist te krijgen vanuit de crypto community. Dit project is namelijk bezig om zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen en hiermee onderscheidt dit project zich van de vele Pepe alternatieven zonder enige utility. De belangrijkste reden voor de lancering van een eigen Layer 2 blockchain is het feit dat Layer 1 blockchains zoals Ethereum steeds langzamer en duurder worden. Hierdoor wordt het traden van meme coins op dit soort blockchains steeds minder aantrekkelijk. Pepe Unchained wordt om deze reden ook wel de losgebroken versie van Pepe genoemd, aangezien het niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken. 

De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained staat volledig in het teken van hoge transactiesnelheden tegen lage transactiekosten. Het is een van de eerste meme coins ter wereld die zijn eigen Layer 2 blockchain wist te maken en de verwachting is dat deze blockchain erg populair gaat worden voor vele nieuwe meme coins.

De Layer 2 blockchain is echter niet de enige reden dat dit project al snel succesvol bleek te zijn. Dit project biedt zijn gebruikers namelijk ook een staking systeem aan waar extra hoge staking beloningen zijn te verdienen. Op dit moment zijn er binnen dit systeem al meer dan 850 miljoen PEPU tokens vastgezet, maar is er nog altijd een APY te verdienen van boven de 180%. Het grote aantal vastgezette tokens is daarnaast een belangrijke indicator dat gebruikers vertrouwen hebben in de toekomst van dit project. 

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $10,9 miljoen aan vroege investeringen op weten te halen en komt hiermee snel in de buurt van zijn volgende doel van $11,1 miljoen. Zodra de presale dit doel bereikt zal ook de huidige prijs van 1 PEPE token van $0,0094377 per stuk verder gaan stijgen. Dit betekent dat gebruikers die vandaag nog instappen bij dit veelbelovende project in aanmerking komen voor de laagst mogelijke prijs.

Bezoek Pepe Unchained Presale

The Meme Games (MGMES) – Crypto game gaat viraal door zijn connectie met de Olympische Spelen

Iedereen kent de Olympische Spelen wel en het is misschien wel een van de grootste evenementen ter wereld. Er is nu een crypto token op de markt verschenen die optimaal heeft weten te profiteren van de hype rondom dit evenement en die van de Paralympische Spelen. Dit project heet The Meme Games en is een crypto game waarin meme karakters het tegen elkaar opnemen in de strijd om gouden medailles in races die parallel lopen aan de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

De crypto game van The Meme Games maakt het mogelijk voor gebruikers om te wedden op meme karakters die het dus tegen elkaar opnemen om gouden medailles. Om deel te nemen aan deze crypto game zullen gebruikers echter de native MGMES token moeten kopen. Zodra ze deze token gekocht hebben, krijgen ze de keuze uit 5 meme karakters: PEPE, DOGE, TURBO, BRETT en SHIB. Op het moment dat het gekozen meme karakter wint zal de gebruiker een extra bonus van 25% ontvangen op hun initiële aankoop.

De crypto game van The Meme Games is echter niet de enige manier om de native MGMES token te verdienen. Gebruikers kunnen deze token namelijk ook vastzetten in het staking systeem van The Meme Games. Binnen dit staking systeem is er op dit moment een APY te verdienen van 481%. Inmiddels zijn er al meer dan 21 miljoen MGMES vastgezet.

De presale van The Meme Games heeft inmiddels al meer dan $400.000 aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $0,00935 per stuk, maar deze prijs zal binnen 3 dagen verder gaan stijgen in waarde. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek The Meme Games Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!