Handelaar verliest $1 miljoen met nep Mbappe-token

Helaas zijn er in de cryptomarkt nog steeds enorm veel hacks en scams. Hierdoor worden er dagelijks honderden, zo niet duizenden, investeerders getroffen. Een ongelukkige handelaar heeft zojuist meer dan $1 miljoen verloren aan zo’n scam.

In een ongelukkige serie van ontwikkelingen is een bepaalde investeerder slachtoffer geworden van scammers door in een nep Mbappe-token te investeren, volgens een bericht van Lookonchain X op 29 augustus. Het bedrijf schreef het volgende:

“Iemand heeft een nieuwe wallet aangemaakt en 7.156 SOL ($1,03 miljoen) uitgegeven om een ​​#MEMEcoin met de naam MBAPPE te kopen in één transactie, die nu slechts $9,2K waard is. Deze persoon verloor meer dan $1 miljoen in slechts 1 uur!”

De handelaar kocht $1 miljoen aan oplichtingsmunten kort nadat Mbappé’s X-account was gehackt en een goedkeuring plaatste van de nep-munt. Het onderstaande bericht is op het moment van schrijven echter alweer verwijderd van het X-account van de beroemde voetballer.

Het verlies van een miljoen dollar markeert het laatste verwoestende incident met betrekking tot oplichting met cryptovaluta’s van beroemdheden. Eerder in augustus zag een memecoin met het thema van president Trump, TrumpCoin (DJT), een daling van 95%, te midden van een bredere neergang van de cryptomarkt

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!