Altcoin season 2024: BTC-dominantie verschuift – Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Bitcoin heeft het in de afgelopen maanden relatief beter gedaan dan de rest van de cryptomarkt en daardoor is er al lange tijd geen sprake geweest van een echte altcoin season. Nu de dominantie van Bitcoin af lijkt te brokkelen vragen veel investeerders zich echter af of er binnenkort een altcoin season plaats gaat vinden en welke altcoin gaat exploderen.

Al sinds het begin van dit jaar is de dominantie van Bitcoin verder uitgebreid door de grote successen die de grootste crypto van de wereld wist door te maken. In maart van dit jaar wist Bitcoin nog een nieuwe recordhoogte te behalen bij de $73.000.

Bitcoin koers grafiek (1 jaar) – bron: CoinMarketCap

In de maanden daarna heeft Bitcoin het echter moeilijk gekregen en recentelijk, na een aanzienlijke crypto crash, moest de Bitcoin koers zelfs genoegen nemen met een daling tot onder de $55.000.

Bitcoin heeft nu een market cap van $1,16 biljoen en heeft daarmee nog altijd 55,74% van de crypto markt in handen. Deze dominantie lijkt nu echter af te nemen en sommige crypto analisten voorspellen zelfs dat deze dominantie zo hard gaat dalen dat er binnenkort sprake kan zijn van een altcoin season.

Crypto analist voorspelt rally voor altcoins

World Of Charts is een bekende crypto analist die recentelijk een voorspelling deed over de dominantie van Bitcoin.

In de grafiek die hij deelde was er duidelijk een wedge patroon te zien waarbij de huidige dominantie van Bitcoin zich tegen de bovenste trendlijn begeeft. Deze situatie wordt normaal gesproken opgevolgd door een daling richting de onderste trendlijn.

Hiermee hint World Of Charts op een afname van de Bitcoin dominantie en indirect op een stijgende kans voor een Altcoin season.

Als er vervolgens gekeken wordt naar de Altcoin Season Index wordt het al snel duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is voordat er daadwerkelijk sprake is van een altcoin season. 

Een altcoin season vindt plaats als altcoins het relatief beter doen dan Bitcoin. De huidige index bevindt zich op 22 terwijl een altcoin season pas van start gaat bij een waarde van 75.

Met een waarde van 22 is er op dit moment zelfs sprake van een Bitcoin season.

Altcoin Season Index – bron: Blockchaincenter.net

Ondanks een mogelijke afname van de Bitcoin dominantie zullen de altcoins dus een stuk beter moeten gaan presteren om een echte altcoin season in gang te zetten. Nu de grote altcoins hier mogelijk nog niet toe in staat zijn, Ethereum en Solana daalden over de afgelopen weken nog harder dan Bitcoin, zijn er vele kleinere altcoins die wel grote winsten kunnen realiseren om mee te helpen aan een nieuwe altcoin season.

Hieronder beschrijven we dan ook een top 3 van de beste opkomende altcoins van 2024. Alledrie deze projecten hebben het potentieel om aanzienlijke stijgingen door te maken in de aankomende maanden.

1. Pepe Unchained (PEPU) – Nieuw Pepe alternatief gaat viraal door zijn unieke utility

De reden dat Pepe Unchained bovenaan dit rijtje staat is omdat dit project meer is dan een simpele meme coin zonder utility. Dit Pepe alternatief weet zich namelijk van al zijn voorgangers te onderscheiden door zijn eigen Layer 2 blockchain naar de crypto markt te brengen. Deze Layer 2 blockchain komt als geroepen omdat er steeds meer Layer 1 blockchains te maken hebben met gebreken zoals langzame transactiesnelheden en hoge transactietarieven. De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained moet dit allemaal op gaan lossen. 

De naam Pepe Unchained komt voort uit het feit dat dit project de losgebroken versie van Pepe vormt die niet meer vastzit aan Ethereum en zijn gebreken. Deze losgebroken versie van Pepe is dus ook in staat geweest om zijn brein aan het werk te zetten om zijn eigen Layer 2 blockchain te realiseren. Crypto analisten verwachten nu dat de native PEPU token aanzienlijk kan gaan stijgen vanwege de utility van deze blockchain. Deze blockchain is namelijk ook een ideale launchpad voor nieuwe memecoins. 

Pepe Unchained ($PEPU) de toekomst van de Crypte MEME omgeving? Voor snelheid, veiligheid, lage fee

Een teken dat deze token kan rekenen op een grote community van supporters is het feit dat er inmiddels al meer dan 750 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet in het staking systeem van Pepe Unchained. Dit is een teken dat men gelooft in de toekomst van dit project, maar ook wil helpen om de koers van dit project stabiel te houden. Ondanks dat er al zoveel PEPU tokens zijn vastgezet is er echter nog altijd een APY te verdienen van meer dan 210%. 

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $9,3 miljoen aan investeringen opgehaald en investeerders hebben nu nog maar korte tijd om tokens te kopen tegen de huidige lage prijs. Dit komt doordat de prijs van PEPU tokens in elke fase van de presale verder gaat stijgen en omdat deze presale op dit moment zo populair is sprint het door zijn fases heen. Gebruikers zijn in staat om PEPU tokens te kopen middels Ethereum, BNB, USDT of Creditcard. 

Bezoek Pepe Unchained Presale

2. Crypto All-Stars (STARS) – Meme coin introduceert innovatieve MemeVault

Crypto All-Stars is een van deze nieuwe presale projecten die een groot potentieel voor aanzienlijke stijgingen met zich meebrengt. Dit komt doordat dit presale project erin is geslaagd om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak. Crypto All-Stars wist dit mogelijk te maken door een innovatieve MemeVault te creëren waarin gebruikers een aantal van de bekendste meme coins vast kunnen zetten in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Deze MemeVault zorgde er ook al snel voor dat de presale van dit project een groot succes werd, ondanks dat het vorige week pas live ging.

De MemeVault van Crypto All-Stars is een innovatief smart contract staking systeem waarin gebruikers dus meme coins zoals Pepe, Dogecoin, WIF en Shiba Inu vast kunnen zetten. Op het moment dat ze dit doen zullen ze beloond worden in de vorm van de native STARS token. Gebruikers zijn echter ook in staat om deze native STARS token vast te zetten in dezelfde MemeVault als ze in aanmerking willen komen voor hogere staking beloningen. Gebruikers die dit doen zullen in aanmerking komen voor staking beloningen die drie keer zo hoog liggen.

Met Crypto All-Stars kan men vertrouwen op een transparant project dat ook een duidelijke token verdeling hanteert. De totale token voorraad van 42,069 miljard wordt namelijk verdeeld over de presale, staking, marketing, liquiditeit en een War Chest. 20% van de token voorraad is apart gezet voor de presale, 25% voor de staking beloning, 20% voor marketing, 10% voor liquiditeit en 25% voor de War Chest.

De presale heeft dus 8,4 miljard STARS tokens tot zijn beschikking en inmiddels is er al meer dan $500.000 aan vroege investeringen opgehaald. Hiermee sprint deze presale door zijn verschillende fases heen en zullen gebruikers zich dus ook moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs, want in elke nieuwe fase van de presale zal de prijs van de STARS token gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels Ethereum, BNB, USDT en Credit Card.

Bezoek Crypto All-Stars Presale

3. PlayDoge (PLAY) – Nieuwe crypto game creëert remake van bekende jaren 90 game

Met PlayDoge is er een nieuwe crypto game op de markt gekomen die een remake heeft ontwikkeld van de bekende jaren 90 game Tamagotchi. Deze remake zorgde er al snel voor dat de presale van dit project een succes werd en net als in de jaren 90 kunnen gebruikers nu dus ook met PlayDoge voor hun virtuele huisdier zorgen. Het grootste verschil? In het geval van PlayDoge zorgt men voor de hilarische Shiba Inu meme en zijn er crypto beloningen te verdienen.

Binnen de game van PlayDoge kunnen gebruikers dus voor de iconische Shiba Inu hond zorgen als hun huisdier. Gebruikers die dit doen zullen in aanmerking komen voor de native PLAY token. Ook kunnen gebruikers hun virtuele huisdier trainen en vervolgens inzetten bij minigames om PLAY tokens te verdienen. Er is zelfs een leaderboard van de beste spelers. Deze spelers zullen uiteraard in aanmerking komen voor extra beloningen.

De crypto game van PlayDoge vormt echter niet de enige manier voor gebruikers om de native PLAY token te verdienen. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om hun gekochte of verdiende PLAY tokens te staken in het staking mechanisme van dit project. Er is zowel sprake van BNB als ETH staking en op dit moment is er een APY te verdienen van bijna 75%.

De presale van PlayDoge heeft inmiddels al voor $6,1 miljoen aan vroege investeringen op weten te halen en kan daarmee een van de beste presales van 2024 worden genoemd. Tokens kosten op dit moment $0,00531 per stuk, maar deze prijs zal verder gaan stijgen zodra de presale zijn volgende doel bereikt van $6,7 miljoen. Tokens zijn te koop middels BNB, USDT, ETH en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!