Bitcoin koers volatiel door Amerikaanse overheidstransfer van Silk Road tokens – Kan Bitcoin instorten?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Nieuwe ontwikkelingen in Amerika hebben ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers op dinsdagmiddag tot onder de $59.000 zakte. Wat is er gaande en kan Bitcoin instorten?

Bitcoin heeft het zwaar. Ondanks dat de nummer één van de crypto markt in staat was om een aanzienlijk herstel door te maken na de crypto crash die de BTC koers nog onder de $50.000 bracht, is de Bitcoin koers nog altijd niet in staat geweest om te overtuigen.

De koers wist op 14 augustus nog wel de $61.000 aan te tikken, maar nieuwe ontwikkelingen binnen Amerika zorgden er al snel voor dat de Bitcoin koers een daling doormaakte van bijna 5%. Het totale verlies van de grootste crypto ter wereld ligt nu op 6,2% over de afgelopen maand.

Bitcoin koers grafiek (1 maand) – bron: CoinMarketCap

Amerikaanse overheid maakt 10.000 BTC over naar Coinbase

Data van Arkham Intelligence laat zien hoe de Amerikaanse overheid eerder deze week 10.000 BTC tokens, ter waarde van bijna $600 miljoen, overmaakte naar Coinbase Prime.

Deze BTC tokens komen naar alle waarschijnlijkheid uit in beslag genomen crypto van Silk Road BTC, waar in juli nog een transfer voor plaatsvond ter waarde van maar liefst $2 miljard.

Op het moment dat deze bekendmaking plaatsvond, daalde de Bitcoin koers dus al snel meer dan 4%.

Deze daling ging ook gepaard met de bekendmaking van nieuwe inflatiecijfers van Amerika. Deze cijfers waren echter positief en zouden een positieve invloed op de crypto markt moeten hebben.

Crypto markt daalt ondanks positieve inflatie data

Ondanks dat de recente inflatie data van Amerika positief was, de inflatie was voor het eerst sinds 2021 lager dan 3%, moest de gehele crypto markt toch een daling doormaken.

Inflatie cijfers dalen tot onder 3% – bron: Bureau of Labor Statistics

Positieve inflatie data is normaal gesproken een teken dat de Federal Reserve zijn rente kan gaan verlagen, wat positief is voor de crypto markt. Een lage rente zorgt er namelijk voor dat traditionele investeringen niet meer interessant zijn voor investeerders, en dat er daarom steeds vaker wordt gekozen voor risicovollere investeringen zoals crypto’s.

Ondanks de bekendmaking van deze data vond er echter dus geen stijging in de crypto koersen plaats. Een mogelijke reden hiervan is het feit dat de Federal Reserve al meerdere keren heeft laten weten de rente niet te gaan verlagen, ondanks dat de economische data dit wel zou aanmoedigen.

Er is een kans dat de crypto community daardoor het vertrouwen in de Federal Reserve is verloren, en dat het aankomt op een daadwerkelijke renteverlaging van de Federal Reserve voordat er een effect plaatsvindt op de crypto koersen.

Omdat dit nog wel enige tijd op zich kan laten wachten kiezen veel investeerders ervoor om hun portfolio in de tussentijd te diversifiëren met andere crypto projecten die op de korte termijn mogelijk al wel stijgingen door kunnen maken.

Met name nieuwe tokens met een lage market cap zijn tegenwoordig populair omdat deze projecten in tegenstelling tot grootheden zoals Bitcoin veel meer ruimte hebben voor aanzienlijke stijgingen.

Hieronder bespreken we daarom ook een drietal van de meest belovende nieuwe crypto’s.

Pepe Unchained (PEPU) – Memecoin lanceert eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuwe memecoin die al snel viraal ging omdat het zijn eigen Layer 2 blockchain naar de crypto markt heeft gebracht. Deze blockchain moet bekende gebreken van Layer 1 blockchains oplossen en deze utility heeft dit project onderscheiden van al zijn voorgangers die vaak geen enkele utility met zich meebrengen.

Met Pepe Unchained kunnen gebruikers rekenen op hoge transactiesnelheden tegen lagere transactiekosten, iets wat tegenwoordig bij vele Layer 1 blockchains zoals Ethereum niet meer mogelijk is. Het is ook de reden waarom dit project de ‘losgebroken’ versie van Pepe (PEPE) wordt genoemd, die dus niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken. Crypto analisten noemen Pepe Unchained om deze reden ook een ideale blockchain voor nieuwe memecoins.

Pepe Unchained werd al snel populair, maar dit kwam niet alleen door de innovatieve utility die dit project naar de markt bracht. Pepe Unchained biedt zijn gebruikers namelijk ook extra hoge staking beloningen aan, die op dit moment nog altijd hoger zijn dan 220%. Dit is behoorlijk indrukwekkend aangezien er toch al meer dan 700 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet en een APY altijd daalt naarmate er meer tokens worden vastgezet. Het is ook een bevestiging dat gebruikers vertrouwen hebben in de toekomst van dit project.

De presale van Pepe Unchained is ook een bevestiging van hoe populair dit project al is gebleken. Inmiddels is er al meer dan $8,8 miljoen aan vroege investeringen opgehaald en hierdoor is Pepe Unchained bezig aan een van de beste presales van 2024. Tokens kosten op dit moment $0,0090901 per stuk, maar deze prijs zal verder gaan stijgen zodra de presale zijn volgende doel van $9,04 miljoen bereikt. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

Crypto All-Stars (STARS) – Dit crypto project brengt de eerste MemeVault ter wereld naar de crypto markt

Crypto All-Stars is een nieuw crypto project dat een innovatieve MemeVault introduceert. Deze MemeVault stelt gebruikers in staat om bekende memecoins zoals PEPE, DOGE, SHIB of WIF te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Het lijkt dan ook het eerste crypto project te zijn dat in staat is om alle grote memecoins samen te brengen onder één dak.

Het innovatieve staking systeem dat de MemeVault heet stelt gebruikers dus in staat om bekende memecoins te staken in ruil voor beloningen in de vorm van de native STARS token. Hierdoor kan men hun favoriete memecoin vastzetten in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Deze beloningen zijn echter nog een stuk aantrekkelijker als men de native STARS token zelf vastzet. Gebruikers die dit doen zullen in aanmerking komen voor beloningen van x3.

Het Crypto All-Stars project heeft duidelijke tokenomics waarin duidelijk wordt dat het team de token verdeling strategisch heeft verdeeld. 20% van de totale token voorraad van 42,069 miljard tokens is apart gezet voor de presale terwijl 25% van de totale token voorraad is gereserveerd voor staking beloningen. Ook heeft het team 20% van de token voorraad apart gezet voor marketingdoeleinden zodat het team in staat is om de naamsbekendheid van dit project uit te blijven breiden. De resterende token voorraad wordt verdeeld over liquiditeit en de ‘war chest’.

De presale van Crypto All-Stars ging enkele dagen geleden pas live, maar heeft nu al meer dan $400.000 op weten te halen. Hiermee komt deze presale snel in de buurt van zijn volgende doel van $596.000. Op het moment dat dit doel is behaald zal de huidige prijs van $0,0013855 per STARS token ook verder gaan stijgen. Geïnteresseerde kopers zullen zich dus moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Crypto All-Stars Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuw memecoin project introduceert gedecentraliseerde wereld zonder grenzen

Base Dawgz is een nieuw memecoin project dat bezig is om een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen naar de blockchain te brengen. Binnen deze wereld moeten gebruikers in staat zijn om tokens te verplaatsen over meerdere blockchains. De inspiratie voor deze gedecentraliseerde wereld kwam voort uit de vrijheid die base jumping met zich meebrengt. Deze wereld is een vertaling van deze vrijheid op de blockchain.

De native DAWGZ token is initieel ontwikkeld voor de Base blockchain maar om de multi-chain functionaliteit te realiseren die benodigd is voor deze gedecentraliseerde wereld zal deze token ook beschikbaar zijn op de Ethereum, BNB, Solana en Avalanche blockchains. Op deze manier zijn gebruikers dus in staat om hun tokens feilloos te verplaatsen over hun favoriete blockchains.

Met Base Dawgz kunnen investeerders rekenen op een veilig en eerlijk project dat volledig is geaudit door SolidProof. Bij deze audit kwamen er ook geen gebreken naar voren. Ook maakt het project gebruik van transparante tokenomics. Van de totale token voorraad van 8,453 miljard tokens is 20% apart gezet voor de presale terwijl 20% apart is gezet voor staking beloningen. Daarnaast is 20% van de token voorraad apart gezet voor DEX en de resterende token voorraad wordt verdeeld over beloningen, marketing en listings.

De presale van Base Dawgz wist al snel bijna $3 miljoen aan investeringen op te halen. Tijdens deze presale zijn gebruikers in staat om hun gekochte DAWGZ tokens meteen te staken in ruil voor een huidige APY van boven de 845%. Tokens kosten op dit moment $0,0076784 per stuk, maar deze prijs zal begin volgende week verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!