BTC beurs reserves bereikt dieptepunt – Kan Bitcoin instorten en nieuwe crypto crash veroorzaken?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Nieuwe data toont aan dat de Bitcoin reserves op gecentraliseerde exchanges naar het laagste niveau zijn gezakt sinds 19 november 2018. Wat is het effect hiervan op de crypto markt? Kan Bitcoin instorten en daarmee weer een nieuwe crypto crash veroorzaken?

Data van CryptoQuant laat zien hoe de Bitcoin reserves op gecentraliseerde exchanges naar een dieptepunt zijn gezakt. Over de afgelopen maand is er een indrukwekkende 99.308 BTC van exchanges afgehaald, ter waarde van $5,96 miljard.

Dit heeft er toe geleid dat deze Bitcoin exchanges op dit moment nog slechts 2,6 miljoen BTC vasthebben ter waarde van $161 miljard. De laatste keer dat deze reserves dit niveau bereikten was op 19 november van 2018.

Bitcoin exchange reserves zakken naar 2.679.880 BTC – bron: CryptoQuant

Volgens vele crypto analisten is deze ontwikkeling een teken dat gebruikers steeds vaker hun BTC tokens in eigen bezit willen hebben. Nu het al meerdere keren fout is gegaan met exchanges, denk aan de ineenstorting van FTX, kiezen investeerders ervoor om hun BTC in eigen wallets op te slaan.

Het is dan ook niet meteen een negatief teken en het lijkt zeker geen invloed te hebben op de Bitcoin koers. Deze koers was over de afgelopen 7 dagen namelijk in staat om met meer dan 11% te stijgen en is daardoor zelfs in staat geweest om alle verliezen over de afgelopen maand weg te werken. Bitcoin is nu 4% meer waard dan een maand geleden.

Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Bitcoin koers verwachtingen – Wat gaat Bitcoin doen

Nu Bitcoin vorige week goed heeft afgesloten vragen veel traders zich alweer af hoe de nabije toekomst van BTC eruit ziet.

Een belangrijk teken dat Bitcoin in ieder geval nog in staat is om verder te stijgen is zijn RSI, die zich op dit moment rond de 55 beweegt. Ondanks dat deze waarde zich in neutraal terrein bevindt, zit het een stuk dichter bij een bullish dan bearish gebied.

RSI van Bitcoin – bron: TradingView

Als er gekeken wordt naar het MACD-histogram is er echter sprake van een verkoopsignaal met een waarde van -1234. Deze twee indicatoren lijken elkaar dus enigszins tegen te spreken.

Als er verder gekeken wordt naar de moving averages van Bitcoin lijkt het eerder het MACD-histogram te zijn die gelijk heeft. Nu de koers zich alleen boven de 10-daagse exponential moving average (EMA) bevindt, en onder al zijn andere EMA’s, lijkt de nabije toekomst er toch enigszins moeilijk uit te zien.

Het is een reden voor vele investeerders om hun portfolio te diversifiëren met andere altcoins die mogelijk meer potentieel voor stijgingen met zich meebrengen. En nu een groot deel van de crypto markt nog steeds aan het herstellen is van de recente crypto crash zijn het steeds vaker presale tokens die de aandacht krijgen.

Presale tokens bevinden zich namelijk nog niet op exchanges en worden hierdoor ook niet beïnvloed door het negatieve momentum van de markt. In plaats daarvan zijn ze vaak te koop tegen aanzienlijke kortingen die vroege investeerders in staat stellen extra grote winsten te realiseren.

Op het moment dat deze projecten vervolgens tractie winnen en een community van investeerders aantrekken kunnen er grote winsten behaald worden zodra deze tokens hun weg vinden naar gecentraliseerde exchanges.

Omdat het echter moeilijk kan zijn om het juiste presale project te vinden met potentieel, nu er dagelijks tientallen nieuwe crypto’s op de markt worden gebracht, bespreken we hieronder een tweetal van de beste presales van 2024.

Allebei deze opties zijn zich aan het opmaken voor een succesvolle listing op exchanges en crypto analisten verwachten dat deze twee tokens hard kunnen gaan stijgen door hun unieke utility.

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuw Pepe alternatief gaat viraal met zijn eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat zich al snel wist te onderscheiden van zijn voorgangers door zijn eigen Layer 2 oplossing naar de crypto markt te brengen. Deze versie van Pepe moet de losgebroken versie van de originele Pepe (PEPE) vormen die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain. Op deze manier wist het zijn brein in te zetten en kwam het tot de creatie van een eigen Layer 2 blockchain.

De timing van deze nieuwe Layer 2 blockchain kon niet beter zijn aangezien Layer 1 blockchains zoals Ethereum steeds vaker te maken krijgen met langzame transactiesnelheden en hoge transactiekosten. Hierdoor zijn deze blockchains steeds minder aantrekkelijk voor bijvoorbeeld nieuwe memecoins. Het is dan ook een van de redenen waarom Pepe Unchained een uitstekende Launchpad vormt voor nieuwe memecoins.

Naast dat gebruikers kunnen profiteren van snelle transacties tegen lage kosten kunnen ze ook profiteren van extra hoge staking beloningen. Op dit moment is er een APY te verdienen van maar liefst 234%, ondanks dat er al meer dan 680 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet. Dit grote aantal vastgezette tokens is ook een duidelijk bewijs dat gebruikers vertrouwen hebben in de toekomst van dit project en dat ze willen helpen om de stabiliteit van de koers te behouden.

Pepe Unchained is op dit moment ook bezig aan een van de beste presales van 2024. Er is inmiddels al meer dan $8,3 miljoen opgehaald aan vroege investeerders en het lijkt erop dat deze presale nu snel uitverkocht gaat raken. Ondanks dat PEPU tokens op dit moment nog $0,0090178 kosten lijkt het nog maar kort te duren voordat deze prijs verder gaat stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe memecoin geïnspireerd door vrij basejumpen creëert gedecentraliseerde wereld

Base Dawgz is een nieuwe memecoin, maar ondanks dat de label memecoin vaak samengaat met een gebrek aan utility weet dit project een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen naar de blockchain te brengen. Het team achter deze memecoin geeft aan geïnspireerd te zijn door de vrijheid van basejumpen en kwam hierdoor tot het idee van deze gedecentraliseerde wereld. Binnen deze wereld zullen gebruikers in staat moeten zijn om hun tokens feilloos te verplaatsen over meerdere blockchains.

Om dit mogelijk te maken heeft het project multi-chain functionaliteit geïntroduceerd. Dit betekent dat de native DAWGZ token op meerdere blockchains beschikbaar is. De DAWGZ token wordt onder andere ontwikkeld voor de BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX blockchains. Op deze manier is men dus in staat om hun tokens te verplaatsen over hun favoriete blockchains.

Ondanks dat de token ontwikkeld wordt voor meerdere blockchains vormt de Base blockchain nog altijd het thuis van dit project. En nu de Base blockchain steeds vaker verantwoordelijk is voor succes verwachten analisten dat ook Base Dawgz zomaar eens een market cap van boven de $1 miljard kan realiseren. Brett is een van de voorgangers van Base Dawgz en wist bijvoorbeeld al een market cap van boven de $1,5 miljard te realiseren.

De presale van Base Dawgz heeft ondertussen al meer dan $2,8 miljoen aan vroege investeringen op weten te halen. Hierdoor komt het ook snel in de buurt van zijn mijlpaal van $3 miljoen. De prijs van 1 DAWGZ token kost op dit moment $0,007414 per stuk, maar deze prijs zal binnenkort verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop via de native tokens van de eerder genoemde blockchains.

Bezoek Base Dawgz Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!