JPMorgan verhoogt kans op recessie in de VS naar 35% – In welke crypto moet je nu investeren?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De druk op de Amerikaanse arbeidsmarkt heeft ervoor gezorgd dat de financiële instelling JPMorgan voorspelt dat de kans op een recessie aan het einde van het jaar is vergroot van 25% naar 35%.

In juli toen de gegevens bekend werden van het banenrapport waren deze veel lager dan de experts hadden voorspeld. Dit rapport wakkerde angst aan op de beurzen en dit zorgde voor de crash van afgelopen week. De kans dat de recessie werkelijkheid wordt is aan het begin van augustus alleen maar toegenomen.

JPMorgan verhoogt de kansen op een Amerikaanse recessie tegen het einde van 2024

De beurzen over de hele wereld kregen afgelopen maandag te maken met een enorme crash. De aandelenmarkt van Japan had te maken met het grootste verlies op één dag ooit. De Amerikaanse aandelenmarkt verloor in totaal $2 miljard en dit kwam allemaal door de geopolitieke zorgen en het risico van een recessie in het Westen.

Bloomberg kwam naar buiten met het bericht dat JPMorgan de kans op een recessie in 2024 verhoogd naar 35%. Ook Goldman Sachs heeft na de crash van afgelopen week hun voorspelling over een potentiële recessie verhoogd met 10% en daarmee zeggen zij dat er een kans is van 25% dat Amerika in de komende 12 maanden in een recessie komt.

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan sprak laatst in een interview met CNBC over een recessie die de meest waarschijnlijke uitkomst is. Ook benoemde hij nog dat er een kans is dat de economie toch een “soft landing” krijgt en schatte deze mogelijkheid tussen de 35% en 40%.

Hij benadrukte wel dat er veel onzekerheid is in de financiële sector. Hij gaf ook toe sceptisch te zijn over de inflatiedoelstellingen van de Federal Reserve van 2%. Op dit moment staat de rente op het hoogste punt van de afgelopen 23 jaar, maar de verwachtingen zijn dat deze in september worden verlaagd.

Welke gevolgen heeft dit voor crypto?

Net als de traditionele beurzen had ook de crypto markt het zwaar te verduren afgelopen maandag. De leider van de crypto markt, Bitcoin daalde in een week tijd maar liefst van $62.878 naar $49.309 en kwam op de laagste prijs in 9 maanden, dit resulteerde in een crash over de hele crypto markt. Sommige altcoins kregen het nog zwaarder te verduren en verloren zelfs 36% in waarde. Nu aan het einde van de week begint de markt zich weer te herstellen en is de bitcoin prijs weer gestegen naar $55.493.

Nu alles weer rustig lijkt op de markt en het de goede kant op gaat, is de grote vraag onder investeerders natuurlijk weer, welke crypto ze het beste kunnen kopen bij een mogelijke recessie. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, maar waar de meeste kansen liggen voor crypto investeringen met potentiële winsten in de tweede helft van 2024, zijn de nieuwe crypto projecten die zich nog in de presale bevinden. Deze tokens kunnen tegen een lage prijs worden aangeschaft voordat ze hun entree maken op de exchanges.

Dagelijks komen er tientallen nieuwe projecten op de markt en dit maakt het voor investeerders lastig om snel een keuze te maken, daarom hebben wij onderzoek gedaan en willen je graag voorstellen aan deze 3 nieuwe projecten die je zeker in de gaten moet houden.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained heeft al veel naamsbekendheid gemaakt bij vroege investeerders. Het is de nieuwe memecoin die gebaseerd is op de Pepe meme die ook echt een utility heeft, in tegenstelling tot de meeste memecoins. 

Het team achter PEPU is namelijk bezig met het ontwikkelen van zijn eigen Layer 2 Blockchain, waardoor de gebruiker kan genieten van razendsnelle transacties met lagere transactiekosten. Hiermee breekt Pepe eindelijk zijn kettingen en wordt hij niet meer tegengehouden door de beperkingen van de Layer 1 Blockchain.

De toekomst lacht Pepe Unchained toe met deze vooruitstrevende technologie. Vroege investeerders kunnen nu toeslaan tijdens de presale en hun tokens meteen vastzetten via het staking mechanisme, waardoor je een passief inkomen kan verdienen. Op dit moment kan je een jaarlijks rendement (APY) verdienen van 248%, dit percentage zal afnemen zodra er meer $PEPU tokens worden gestaked.

De prijs per $PEPU token is op het moment van schrijven $0,0089461 en zal in minder dan 4 uur overgaan in de volgende fase van de presale. Wil je nog gebruikmaken van deze lage prijs, dan kan je via hun officiële website tokens aanschaffen door ETH, USDT of BNB in te wisselen. Je kan natuurlijk ook je creditcard gebruiken. Neem deel aan de toekomst van memecoins en sluit je aan bij de community van Pepe Unchained.

Koop Pepe Unchained presale

Base Dawgz ($DAWGZ)

Het volgende project dat nog in de presale zit is ook een memecoin met utility: Base Dawgz ($DAWGZ). Het team achter het nieuwe project is bezig met de ontwikkeling van een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen. Ze zijn geïnspireerd door de vrijheid die komt kijken bij base jumping. Deze vrijheid brengen ze naar de blockchain, waardoor gebruikers nu gemakkelijk hun assets kunnen verplaatsen over meerdere blockchains.

Hierdoor kunnen gebruikers hun DAWGZ tokens gemakkelijk verplaatsen via hun favoriete blockchains. De blockchains van Ethereum, Solana, BNB en Avalanche zijn in het begin beschikbaar. 

De vroege investeerders in Base Dawgz kunnen vertrouwen op goede tokenomics en een veilig project. Alle smart contracts zijn geaudit en hieruit kwam geen enkel probleem naar voren. Ook bij DAWGZ is er een mogelijkheid om je coins meteen te staken tegen een jaarlijks rendement (APY) van 921%. Van de gehele token voorraad wordt 20% gereserveerd voor staking beloningen, 20% voor de presale en de rest van de tokens wordt verdeeld over listings, beloningen, marketing en liquiditeit.

Tijdens de presale is al bijna $3 miljoen opgehaald voor investeringen en er kan op dit moment nog een DAWGZ token worden aangeschaft voor $0,007414. Binnen 4 dagen eindigt de huidige fase van de presale en zal de prijs per token omhoog gaan. Wil je als vroege investeerder nog gebruikmaken van de lage prijs? Sluit dan nu je wallet aan of maak gebruik van je creditcard.

Koop Base Dawgz presale

PlayDoge ($PLAY)

The last but not least van de drie is PlayDoge ($PLAY). Dit is het nieuwste Play 2 Earn game dat een remake aan het ontwikkelen is van de bekende jaren 90 Tamagotchi spel. Iedereen die de jaren 90 heeft meegemaakt heeft vast een keertje in zijn handen gehad, het kleine apparaatje in de vorm van een ei, waarop je een huisdier moest verzorgen. De makers van PlayDoge brengen het spel naar je mobiele telefoon met als huisdier de legendarische Doge meme. 

Ook in dit nieuwe Tamagotchi spel moeten spelers hun virtuele huisdier verzorgen zodat er XP verdiend wordt die ingezet kan worden bij de minigames om PLAY tokens te verdienen. Als je op het leaderboard van beste spelers terechtkomt, maak je kans om nog meer prijzen te verdienen.

Je kan de PLAY tokens vinden op de Ethereum en BNB Smart Chain. Het voordeel dat PlayDoge hierdoor heeft is dat het een grote kans maakt voor een listing op de Binance exchange. Met meer dan 20 miljoen gebruikers is Binance de grootste exchange ter wereld. Een listing op Binance kan er dus vrijwel zeker voor zorgen dat koers in waarde gaat stijgen.

PlayDoge heeft al meer dan $6 miljoen weten op te halen tijdens de presale en laat daarmee zien hoeveel vertrouwen er is door vroege investeerders in het nieuwe crypto project. Op het moment van schrijven kan je een PLAY token kopen voor $0,00527, maar binnen een dag zal de volgende fase van de presale ingaan en wordt de prijs weer verhoogd. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Koop Playdoge presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!