Grote handelaar met portfolio van $569 miljoen koopt nog meer Ethereum

Het is altijd interessant om een kijkje te nemen in de keuken van grote spelers in de cryptomarkt. Vandaag kijken we naar de transacties van bekende cryptocurrency-handelaar James Fickel, die momenteel een portfolio van ongeveer $570 miljoen bezit.

Terwijl de cryptomarkt crasht, kopen whales verschillende munten op. Zo hebben wij gisteren nog een artikel geplaatst waarin duidelijk werd dat grote investeerders massaal besloten hebben om gebruik te maken van de prijsdaling van XRP. Nu hebben transacties van James Fickel echter de aandacht van onchain-kijkers getrokken.

Volgens de laatste gegevens heeft Fickel onlangs 3.534 Ethereum (ETH) gekocht tegen een gemiddelde prijs van $2.547, waarbij hij 9 miljoen USDC uitgaf. Het is echter niet verrassend dat Fickel besloot om juist de nummer twee cryptocurrency van dit moment te kopen, aangezien zijn twee wallets momenteel 226.000 ETH, ter waarde van $569 miljoen, bevatten.

Sinds 10 januari heeft de handelaar voor $97,6 miljoen aan ETH gekocht tegen een gemiddelde prijs van $3.158 en voor $65,7 miljoen aan ETH verkocht tegen een gemiddelde prijs van $3.431. Bovendien blijkt uit gegevens dat de handelaar sinds 10 januari een longpositie in ETH/BTC heeft aangehouden.

Naast dit feit leende de handelaar 3.061 Wrapped Bitcoin (WBTC), ter waarde van $172 miljoen, via het gedecentraliseerde financieringsplatform Aave en zette deze om in 56.445 ETH tegen een koers van 0,05424.

Op het moment dat we dit schrijven, handelt staat de Ethereum koers op $2.521 en heeft de afgelopen zeven dagen 23% van zijn waarde verloren. Dit heeft echter de koopgekte van whales, zoals Fickel, aangewakkerd. Wees dus slim en verkoop je munten niet te snel, aangezien slimme investeerders wachten op bange investeerders om hun eigen portfolio’s te vergroten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!